Σκληραίνει τη στάση του ο Ρωμανός

Αν αύριο ψηφιστεί η νομοθετική ρύθμιση για την εξ' αποστάσεως παρακολούθηση των κρατούμενων σπουδαστών ο Νίκος Ρωμανός θα ξεκινήσει και απεργία δίψας δήλωσε ο πατέρας του Γιώργος Ρωμανός.

Κατανόηση στο αίτημα του Νίκου Ρωμανού έδειξε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών όπως είπε ο πατέρας του μετά το πέρας της συνάντησης του με τον κ.

Ιερώνυμο.

Νωρίτερα, ο κ. Ρωμανός είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τόνισε πως η ανθρώπινη ζωή είναι η υπέρτατη αξία και την ώρα που υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για τη ζωή ενός νέου ανθρώπου που διεκδικεί το δικαίωμα του, στη μόρφωση, ουδείς δικαιούται να συμπεριφέρεται ώς πόντιος Πιλάτος.

Το πρωί, ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Δικαιοσύνης. Δεν βρέθηκε λύση – όσο περνάει ο καιρός αυξάνεται η πιθανότητα ενός θανάτου με ό,τι συνεπάγεται κυρίως για την κυβέρνηση, δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Ρωμανός.

Συμμερίζομαι την αγωνία σου σαν γονιός, του είπε σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά σαν πρωθυπουργός που σέβεται την διάκριση των εξουσιών δεν μπορώ να παρέμβω στη Δικαιοσύνη.

«Του εξήγησα το νομοθετικό πλαίσιο που είναι ένα απ' τα πιο προοδευτικά στην Ευρώπη. Η ελληνική πολιτεία δεν μπορεί να παρέμβει περαιτέρω», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Φυσικά και το πιστεύω ότι θα επιστρέψει στη φυλακή, εάν παρακολουθήσει μαθήματα. Έχω την ηθική δέσμευση, σαν δικηγόρος, και μπορώ να το πω δημόσια. Αν θέλουν, και νομικά. Ότι η πρωτοβουλία αυτή είναι για να σπουδάσει και όχι για να αποδράσει» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM ο συνήγορος του Νίκου Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης.

«Και το βραχιολάκι θα αποδεχθώ και ό,τι άλλο που υλοποιείται. Δεν έχουμε τέτοιες πολυτέλειες και είναι και το βραχιολάκι αποδεκτό από τον κ. Ρωμανό» σημείωσε. «Εμείς θέλουμε διέξοδο με την έννοια της ευθύνης. Δεν θέλουμε παρεμβάσεις που να πλήττουν το κύρος της Δικαιοσύνης, ούτε το κύρος της έννομης τάξης. Πιστεύουμε, όμως, ότι μέσα από τη νομιμότητα και τη διαφάνεια μπορούμε να περιμένουμε μία λύση ευνοϊκή και άμεση. Να πάρει την άδειά του, όπως προβλέπει ο νόμος και όπως τη σκεπτόταν όταν έδινε εξετάσεις. Έφτασε στο σημείο να γίνει μεταγωγή από τον Αυλώνα στον Κορυδαλλό. Γιατί έγινε αυτό, αν δεν ήταν να παρακολουθήσει μαθήματα;» πρόσθεσε ο κ. Ραγκούσης.

Εν τω μεταξύ, εκδικάζεται σήμερα στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης της απόφασης τουΣυμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά που αρνήθηκε, προ ημερών, την εκπαιδευτική άδεια στον Νίκο Ρωμανό.

Keywords
Τυχαία Θέματα