Πρεμιέρα με προβλήματα

Προβλήματα πρώτη μέρα σήμερα του νέου τηλεφωνικού κέντρου του ΕΟΠΥΥ (210-3803470), το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή το πρωί, ωστόσο έπεσε αμέσως από τον φόρτο των κλήσεων, οδηγώντας στην απόφαση να τεθούν σε λειτουργία κι άλλες δύο τηλεφωνικές γραμμές.

Οι γραμμές θα λειτουργούν καθημερινά 8 με 3, ωστόσο προς το παρόν βουίζουν συνεχώς για όσους καλούν.

Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί και ο αριθμός της κεντρικής υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ, το 210-6871740.

«Κι

εγώ επιχείρησα, αλλά δεν τα κατάφερα». Αυτή την ομολογία έκανε ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρης Κοντός, σε ερώτηση δημοσιογράφου όσον αφορά το νέο τηλεφωνικό κέντρο που εγκαινιάστηκε στις 8 το πρωί κι έπεσε αμέσως από τον φόρτο των κλήσεων.

Η υφυπουργός Υγείας, Ζέτα Μακρή, μίλησε πριν από λίγο για το θέμα στον Αθήνα 9.84 και στη Φωτεινή Κοκκινάκη.

Σήμερα, εν τω μεταξύ, εκπνέει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που θέλουν να υπαχθούν στο νέο εθνικό δίκτυο υγείας, με τα στοιχεία των προηγούμενων ημερών να δείχνουν ότι είχαν καταθέσει χαρτιά λιγότεροι από τους μισούς.

Λίγοι, εν τω μεταξύ, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που έσπευσαν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για μια θέση στο νέο πρωτοβάθμιο εθνικό δίκτυο υγείας.

Από τους 5.500, μέχρι σήμερα - τελευταία ημέρα της προθεσμίας - έκαναν αίτηση 1878.

«Μπορεί να μην πάρουμε όλους τους γιατρούς που έκαναν αίτηση ένταξης στο πρωτοβάθμιο δίκτυο, και να τους πάμε σε μονάδες παροχής δευτεροβάθμιας φροντίδας του ΕΣΥ», δήλωσε πριν λίγο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Αύριο, θα συναντηθεί με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης , Κυριάκο Μητσοτάκη, για την επίσπευση των διαδικασιών των προσλήψεων.

Αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει στα νησιά και το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει αιτήσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ για το ΠΕΔΥ, ο κος Γεωργιάδης μίλησε για «ομάδες γιατρών που έχουν συνεννοηθεί μεταξύ τους και όσο πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές, τέτοια φαινόμενα θα αυξάνονται».

Keywords
Τυχαία Θέματα