Ο Τύπος σήμερα

Το θέμα των υδρογονανθράκων, οι αλλαγές στις παρακρατήσεις των επικουρικών και οι εξελίξεις στην Τουρκία, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Κόβει οικογενειακά επιδόματα ο ΟΑΕΔ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τα οικογενειακά επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ, αλλά και τα επιδόματα

μητρότητας, η εισφορά υπέρ στράτευσης και η εισφορά υπέρ του Λογαριασμού Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΛΑΕΚ) φαίνεται ότι οδεύουν προς κατάργηση, λόγω της μείωσης κατά 3,9% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών".

ΕΘΝΟΣ: "Επικουρικές χωρίς παρακράτηση φόρου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αυξημένες λόγω μηδενικής παρακράτησης φόρου θα είναι οι καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις. Το σχέδιο αφορά ποσά κάτω των 9.550 ευρώ ετησίως, που αντιστοιχούν σε 795,83 ευρώ τον μήνα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Κατεβάζει τα τανκς ο Πούτιν!!!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αιφνιδιαστική «άσκηση» της Ρωσίας με 250.000 άνδρες και χιλιάδες άρματα στα σύνορα με την Ουκρανία".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ολη η λίστα με τους 4.344 συμβεβλημένες γιατρούς ΕΟΠΥΥ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ιδιώτες γιατροί σε όλη τη χώρα έχουν επωμιστεί κατ΄αποκλειστικότητα το έργο της πρωτοβάθμιας φροντίδας των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ για το διάστημα που θα μεσολαβήσει, μέχρι την επαναλειτουργία των μονάδων οι οποίες έκλεισαν για να πραγματοποιηθεί η διοικητική μετάβαση από τον ΕΟΠΥΥ στις Υγειονομικές Περιφέρειες".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Γαλάζιο πάρτι εκατομμυρίων σε ΜΚΟ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "όταν η Νέα Δημοκρατία ανέβηκε στην εξουσία, δόθηκε... ηχηρή απάντηση στον πράσινο χορό εκατομμυρίων στις ΜΚΟ και ειδικά στο υπουργείο Πολιτισμού, όπου αντίθετα από άλλους χώρους υπήρχε πνεύμα... αδελφοσύνης, με στελέχη της ΔΑΚΕ και του ΠΑΣΟΚ σε παρόμοιο φόντο. Ιδιαίτερη «δραστηριότητα» επέδειξε η «Γλαυκώπις Αθηνα», που ενισχύθηκε με 3 εκατ. ευρώ, ενώ στο λογαριασμό του (τότε) επικεφαλής της ΔΑΚΕ στο υπ. Πολιτισμού βρέθηκαν 9,3 εκατ. ευρώ. Η εμπλοκή στο κάδρο του πανίσχυρου τότε γ.γ. του υπουργείου Χρ. Ζαχόπουλου και του Στ. Συρμόγλου, επικεφαλής του διαβόητου «Εργου Πολιτών»".

ΕΣΤΙΑ: "200 βουλευτές λιγώτεροι καφέδες!".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "να όμως που σήμερα, εξ αφορμής και των σκέψεων του Πρωθυπουργού να προτείνη την μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 250, έρχονται στο φως της δημοσιότητας εξωφρενικά στοιχεία για το κόστος λειτουργίας της Βουλής".

Η ΑΥΓΗ: "Πρόταση - ανάσα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ασπίδα προστασίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα της παραγωγικής βάσης της χώρας, απασχολούν εκατομμύρια εργαζόμενους και μπορούν να αποτελέσουν τον μοχλό της πολυπόθητης ανάπτυξης, ορθώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση που παρουσίασαν χθες οι Αλ. Τσίπρας, Γ. Δραγασάκης, Γ. Σταθάκης και έθεσαν σε διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς και την κοινωνία".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Υδρογονάνθρακες ο θησαυρός".

Η εφημερίδα υποστηρίζει "μετά το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο μοιράστηκε πριν καν οριστικοποιηθεί, η κυβέρνηση προβλέπει από τώρα 150 δισ. ευρώ που θα προκύψουν ως δημόσια έσοδα από τον «μαύρο χρυσό» της Ελλάδας!".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Πρώτες υπογραφές για τα κοιτάσματα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "θέμα ημερών είναι η υπογραφή των πρώτων συμβάσεων για την παραχώρηση των περιοχών με υδρογονάνθρακες στα Ιωάννινα και στον Πατραϊκό Κόλπο. Επίσης, εντός του Ιουνίου προβλέπεται η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις νέες παραχωρήσεις σε Ιόνιο και Κρήτη, οι οποίες έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Σωσίβιο οι υδρογονάνθρακες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "έσοδα έως και 150 δισ. ευρώ στη διάρκεια των επόμενων 25-30 ετών μπορεί να αποφέρει η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στη δυτική Ελλάδα, την Ηπειρο και το Ιόνιο, όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την ολοκλήρωση σχετικής σύσκεψης στο υπουργείο Περιβάλλοντος".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Στοπ σε διαθεσιμότητα - απολύσεις σταθερή δουλειά για όλους!".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "τροπολογία κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε νομοσχέδιο του υπουργείου διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στην τροπολογία περιλαμβάνονται η κατάργηση της διαθεσιμότητας και η επανασύσταση των οργανικών θέσεων σε μια σειρά από φορείς του Δημοσίου".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ερντογάν, φύγε!"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πληθαίνουν στην Τουρκία οι αντιδράσεις για το σκάνδαλο διαφθοράς που πλήττει την κυβέρνηση Ερντογάν, μετά τη δημοσιοποίηση και νέας τηλεφωνικής συνομιλίας με το γιο του για να εξασφαλίσουν μίζες".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Μας «φοράνε» νέο μνημόνιο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σβήνουν οι ελπίδες για απαλλαγή από την ασφυκτική επιτήρηση και έξοδο στις αγορές. Η άρνηση των Γερμανών για «κούρεμα», η εκκρεμότητα των τραπεζών και οι λειψές «μεταρρυθμίσεις» οδηγούν σε νέα δεσμά".

Kontranews: "Μας παίρνουν τις καταθέσεις οι τροϊκανοί".

Η εφημερίδα γράφει "αποφασισμένη να βάλει χέρι στις καταθέσεις μας εμφανίζεται η τρόικα και στην κατεύθυνση αυτή ανεβάζει τεχνητά τη μαύρη τρύπα των ελληνικών τραπεζών στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ευφορία στην αγορά".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κοντά σε συμφωνία για τις τράπεζες βρίσκονται τώρα η Τράπεζα της Ελλαδος και η τρόικα. Στη χθεσινή σύσκεψη του Γ. Προβόπουλου με τους επικεφαλής των δανειστών βρέθηκαν σημεία προσέγγισης στο μείζον θέμα του προσδιορισμού των κεφαλαιακών αναγκών των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, όπως αυτές προκύπτουν από τα stress tests της BlackRock".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τα spreads φέρνουν κοντά την επιστροφή στις αγορές".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "την προσδοκία των θεσμικών επενδυτών για την επάνοδο της Ελλάδας στις αγορές αντανακλά η αποκλιμάκωση των spreads των ελληνικών ομολόγων, με την απόδοση του δεκαετούς να έχει υποχωρήσει σε επίπεδα του Μαρτίου 2010, λίγο πριν από την ένταξη στο μνημόνιο".

ΚΕΡΔΟΣ: "Επικρατεί το ήπιο σενάριο για την ανακεφαλαιοποίηση".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση της τρόικας με τον κεντρικό τραπεζίτη κ. Γ. Προβόπουλο, χωρίς να ληφθούν αποφάσεις. Ωστόσο, όλα συγκλίνουν στην ισχυρή πιθανότητα να γίνει δεκτό από τους δανειστές το βασικό σενάριο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το οποίο προσδιορίζει τις κεφαλαιακές ανάγκες των συστημικών τραπεζών στα 5,5 - 6,5 δισ. ευρώ".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
ο τυπος σημερα, τυπος, ελευθερη ωρα, νεα δημοκρατια, η εφημεριδα, τα νεα, το ποντικι, δημοκρατια, επιδοματα, οαεδ, λαεκ, ωρα, εοπυυ, ελευθεροτυπια, μκο, νέα, δακε, ΠΑΣΟΚ, αθηνα, εστια, φως, βουλη, αυγη, συριζα, τσιπρας, δραγασάκης, εφημεριδα, ελλαδα, καθημερινη, ιωαννινα, ιουνίου, κρητη, ηπειρο, σαμαρας, ριζοσπαστησ, ΚΚΕ, ποντικι, μνημονιο, κουρεμα, εκκρεμότητα, τραπεζες, τροικα, ναυτεμπορικη, spreads, κερδοσ, πηγη, απε-μπε, Αντωνης Σαμαρας, εφημεριδα δημοκρατια, απολυσεις στο δημοσιο, εισφορα αλληλεγγυης, νεα κυβερνηση, μνημονιο 2, μνημονιο 3, ογα επιδοματα, σχεδιο αθηνα, δραγασάκης, βουλευτες, αυγη, δημοκρατια, δουλεια, θεμα, ιονιο, καθημερινη, μκο, ναυτεμπορικη, πρωτοσελιδα, υπουργειο πολιτισμου, φως, ωρα, απε, γινει, γιατροι, δακε, διαστημα, δυτικη ελλαδα, δυτικη, δοθηκε, ευρω, εκμεταλλευση, εκκρεμότητα, ερντογαν, ερχονται, ετων, εφημεριδα, ηπιο, κυβερνηση, κλιμα, μειζον, μειωση, ομαδα, ποντικι, υπογραφη, σεναριο, σειρα, σχεδιο, τουρκια, φοντο, χερι, αγορες, ηπειρο, χωρα, υπουργειο, ιουνίου, spreads, τραπεζα
Τυχαία Θέματα