«Έσυρε την ομάδα του στον θάνατο»

«Έσυρε την ομάδα του στον θανάτο» υποστηρίζει ιδρυτικό μέλος του περιοδικού Charlie Hebdo και επιρρίπτει ευθύνες στον νεκρό εκδότη για το μακελειό της 7ης Ιανουαρίου στο σατυρικό περιοδικό.O 80χρονος Ενρί Ρουσέλ, που συνέβαλε στην πρώτη έκδοση το 1970, κατηγόρησε τον Stéphane Charbonnier, γνωστό ως Charb, καθώς πιστεύει ότι είναι ο υπεύθυνος για τον θάνατο των σκιτσογράφων του, αφού δημοσίευε όλο και πιο προκλητικά σκίτσα.

«Πραγματικά στο κρατάω», ήταν το μήνυμά του προς τον δολοφονημένο εκδότη. Μιλώντας στο περιοδικό Nouvel Obs, ο Ρουσέλ, γνωστός με το ψευδώνυμο Delfeil de Ton σημείωσε

πως ξέρει ότι «δεν έχει τελειώσει».

Τον χαρακτηρίζει δε καταπληκτικό άντρα αλλά πεισματάρη και αναρωτιέται: «Τι τον έκανε να αισθανθεί την ανάγκη να σύρει την ομάδα του στο να το παρακάνει».

Όπως ο ίδιος αναφέρει υπήρξαν ενδείξεις ότι κάτι θα συμβεί μιας και μετά το πρώτο σκίτσο του Μωάμεθ στο εξώφυλλο το 2011 άγνωστοι έβαλαν φωτιά στα γραφεία του περιοδικού.

«Δεν έπρεπε να το κάνει, αλλά το επανέλαβε έναν χρόνο αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2012», σημείωσε.

Η συνέντευξή του προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Richard Malka, νομικού συμβούλου του Charlie Hebdo τα τελευταία 22 χρόνια, που έστειλε μήνυμα στον Matthieu Croissandeau, έναν από τους ιδιοκτήτες του Nouvel Obs και της Le Monde.

«Ο Charb δεν έχει ακόμα ταφεί και το Obs δεν βρίσκει τίποτα καλύτερο να δημοσιεύσει από ένα πολεμικό και δηλητηριώδες άρθρο για αυτόν».

Ο Matthieu Croissandeau δημοσίευσε το μήνυμά του στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης και χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν από τους «πρωτοπόρους της συμμορίας».

ΠΗΓΗ: Telegraph.co.uk

Keywords
Τυχαία Θέματα