«Εγκληματίας σαν τους τζιχαντιστές ο Νετανιάχου»

Υψηλούς τόνους, που θυμίζουν το ναδίρ προ ετών στο οποίο είχαν βρεθεί οι σχέσεις Τουρκίας και Ισραήλ, χρησιμοποιήσε ο τούρκος πρωθυπουργός απαντώντας στον ισραηλινό ΥΠΕΞ που είχε πει τον Ερντογάν «αντισημίτη νταή». Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ανέφερε ονομαστικά τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπεντζαμίν Νετανιάχου, παροιμοιάζοντάς τον με τον τζιχαντιστές.

«Όπως η σφαγή στο Παρίσι που διαπράχθηκε από τρομοκράτες είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, και ο Νετανιάχου, η κυβέρνηση του οποίου βομβαρδίζει παιδιά

που παίζουν στις παραλίες στη Γάζα, καταστρέφει σπίτια και σκότωσε τους πολίτες μας σε διεθνή ύδατα, έχει διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» είπε ο Νταβούτογλου.

Το τελευταίο σχόλιο αναφέρεται στο Μαβί Μαρμαρά, η έφοδος στο οποίο είχε ρίξει στο χαμηλότερο ιστορικό τους σημείο τις σχέσεις των δύο χωρών.

Ο Νταβούτογλου απαντούσε στον ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν, ο οποίος την προηγούμενη ημέρα είχε επιτεθεί με μανία στον Ερντογάν επειδή επικρίνει μόνιμα την πολιτική του Ισραήλ έναντι των Παλαιστινίων: «Η πολιτισμένη, πολιτικώς ορθή σιωπή της Ευρώπης έναντι ενός αντισημίτη νταή όπως ο Ερντογάν και η συμμορία του μας πάει πίσω στη δεκαετία του 1930» είχε πει ο ισραηλινός ΥΠΕΞ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα