Επιβεβαιώνει εσκεμμένη ενέργεια

Η ανάλυση των στοιχείων του δεύτερου μαύρου κουτιού του A320 της Germanwings το οποίο συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις επιβεβαιώνει την εσκεμμένη ενέργεια του συγκυβερνήτη, που βρέθηκε μόνος στο κόκπιτ, για να οδηγήσει το αεροσκάφος στη συντριβή, σύμφωνα με τους ερευνητές.

"Μία πρώτη ανάγνωση" του μαύρου κουτιού που βρέθηκε χθες "δείχνει ότι ο ευρισκόμενος στο κόκπιτ πιλότος χρησιμοποίησε τον αυτόματο πιλότο για να θέσει σε καθοδική πορεία το αεροσκάφος προς ένα ύψος 100 ποδών. Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της καθόδου,
ο πιλότος τροποποίησε τις ρυθμίσεις του αυτόματου πιλότου για να αυξήσει την ταχύτητα καθόδου του αεροσκάφους", αναφέρεται σε ανακοίνωση της γαλλικής Υπηρεσίας Ερευνών και Αναλύσεων (BEA) στην οποία παραδόθηκε το δεύτερο μαύρο κουτί.

Η ανάλυση του πρώτου μαύρου κουτιού είχε οδηγήσει στην υποψία ότι ο συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτς αποφάσισε να αυτοκτονήσει και να συμπαρασύρει στον θάνατο τους 149 ανθρώπους που επέβαιναν στο αεροσκάφος.

Η BEA δεν δίνει επιπλέον στοιχεία, αλλά διευκρινίζει ότι "οι εργασίες της συνεχίζονται για να διαπιστωθεί ακριβώς η αλληλουχία των γεγονότων της πτήσης".

Το πρώτο μαύρο κουτί που περιείχε την καταγραφή των ήχων και των συνομιλιών στο κόκπιτ βρέθηκε λίγο μετά τη συντριβή της 24ης Μαρτίου.

Το δεύτερο μαύρο κουτί, ο Καταγραφέας Στοιχείων Πτήσης (Flight Data Recorder) που περιέχει τις παραμέτρους της πτήσης βρέθηκε χθες από μέλη της γαλλικής χωροφυλακής.

Αυτό το κουτί περιέχει "500 παραμέτρους", ανάμεσά τους, την ταχύτητα, το ύψος και την κατάσταση του κινητήρα του αεροσκάφους, διευκρίνισε ο εισαγγελέας Μπρις Ρομπέν, που είναι επιφορτισμένος με τη γαλλική έρευνα για τη συντριβή κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Στη Γερμανία, η δικαιοσύνη ανακοίνωσε ότι ο Αντρέας Λούμπιτς είχε ενημερωθεί για τους τρόπους λειτουργίας της θωρακισμένης πόρτας του κόκπιτ και τα σχετικά με αυτήν μέτρα ασφαλείας τις ημέρες που προηγήθηκαν της συντριβής.

"Είχε ενημερωθεί για τρόπους αυτοκτονίας, καθώς και για τις πόρτες του κόκπιτ και τα μέτρα ασφαλείας", αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από την εισαγγελία του Ντίσελντορφ, που είναι επιφορτισμένη με την έρευνα από τη γερμανική πλευρά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα