Η κυβέρνηση για το άρθρο Πανούση

«Οι αναφορές του αναπληρωτή υπουργού κ. Γ. Πανούση στο άρθρο του προφανώς και δεν αφορούν ούτε την πολιτική της κυβέρνησης, ούτε κυβερνητικά στελέχη, ούτε τις πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας το άρθρο του κ. Πανούση στην εφημερίδα τα «ΝΕΑ».

Η κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην προάσπιση του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων και της έννομης τάξης, επισημαίνουν ο ίδιες πηγές. Ο κ. Πανούσης κατά την περιοδεία του στη Χαλκίδα

τόνισε ότι «το θέμα των καταλήψεων είναι κοινωνικοπολιτικό θέμα», ενώ πρόσθεσε πως «είναι δική του πρόταση η υπαγωγή του υπουργείου του στο υπουργείο Δικαιοσύνης». «Δεν υπάρχει θέμα καρατόμησης. Οι σχέσεις μου με τον πρωθυπουργό είναι πολύ καλές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Έχει την άποψή του, τη γράφει, δικαίωμά του είναι. Όσον αναφορά στο περιεχόμενο, σε γενικές γραμμές μπορεί να πει κανείς ότι είναι ένα περιεχόμενο με το οποίο μπορούσε κανείς να συμφωνήσει σε αρκετά πράγματα από αυτά. Κατά τη γνώμη μου, στη φάση που βρισκόμαστε, έπρεπε να γνωρίζουμε ότι θα γίνει μεγάλη "αγιοποίηση" αυτού του γράμματος και θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης στον ραδιοσταθμό Βήμα για το άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.

«Δεν θέλει κανείς ανομία. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στους νόμους μέχρι να τους αλλάξουμε αν δεν είναι σωστοί», υπογράμμισε στον Αθήνα 9.84 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος. Αναφορικά με την είσοδο αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής τόνισε πως ο φρούραρχος της Βουλής θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί από τις αρχές που παρακολουθούν τους αντιεξουσιαστές διότι είναι βέβαιο ότι παρακολουθείται αυτός ο χώρος και στους δύο μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «Μου φαίνεται πολύ περίεργο που αυτό δεν έγινε στην περίπτωση της εισόδου στο προαύλιο της Βουλής», πρόσθεσε.

«Η κραυγή αγωνίας του κυρίου Πανούση σήμερα είναι εύστοχη και έντιμη γιατί τολμά να πει αυτό που εμείς λέμε από χρόνια, ότι "είναι έγκλημα να καίγονται αστυνομικοί από τους κουκουλοφόρους"», τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης και προσθέτει ότι ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης έχει δίκιο όταν καταδικάζει τους καθαρόαιμους αριστερούς που θεωρούν φασιστικό και χυδαίο ό,τι δεν τους αρέσει.

«Καλά κάνει ο κ. Πανούσης και λέει τα αυτονόητα που δυστυχώς ακόμη και αυτά στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι περιζήτητα», σχολιάζει το Ποτάμι. Αναμένουμε, προσθέτει, τη σαφή και δημόσια εντολή του πρωθυπουργού. Υπερασπιστείτε τα δικαιώματα των πολλών στην Παιδεία, την ασφάλεια, τη δικαιοσύνη. Μη γίνεστε υποχείρια ακραίων μειοψηφιών.

«Οι επισημάνσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούση, στο άρθρο του στα ΝΕΑ, είναι αυτονόητες. Η κυβέρνηση, διά των αρμοδίων υπουργών της, έχει την απόλυτη ευθύνη σχετικά με την αστυνόμευση, την τήρηση της έννομης τάξης και τη διασφάλιση της νομιμότητας» δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Ως αρθρογράφος ο κ. Πανούσης μιλάει σωστά. Ως αρμόδιος υπουργός όμως πρέπει να επιλέξει. Ή θα συνταχθεί με όσα καταγγέλλει, βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών, ή θα παραιτηθεί καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Να λάβει θέση ο ίδιος ο πρωθυπουργός στα όσα αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, στο σημερινό άρθρο του στα «Νέα», καλεί ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, με ερώτησή του προς τον Αλέξη Τσίπρα.

«Αν διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική ας μην τη σχολιάζει, ας παραιτηθεί», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Ο κ. Πανούσης πρέπει να μιλήσει και για τις δικές του ευθύνες», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Πανούσης στο άρθρο του ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Αριστερά και μάλιστα Κυβερνώσα Αριστερά, σημαίνει ισοελευθερία, δικαίωματα, κοινωνική πολιτική, δημόσιο έλεγχο, δικαιοσύνη. Όποιος θεωρεί ότι στο σύγχρονο διεθνές και ευρωπαϊκό πεδίο Αριστερή Διακυβέρνηση σημαίνει ανοχύρωτη χώρα και πόλη (δίχως προσωπική, κοινωνική, εθνική ασφάλεια, δίχως στρατό και δίχως αστυνόμευση, ίσως και χωρίς δικαστές ή φυλακές) όποιος πιστεύει ότι τα διδάγματα της Ιστορίας μας είναι περιττά (αφού όλοι οι λαοί είναι «αδελφωμένοι» - sic) και ότι η Παιδεία μας επιτρέπει κάθε ανομική δράση (sic) τότε όχι μόνο δεν έχει σχέση με την Αριστερά αλλά ούτε και με τη Δημοκρατία. Αυτήν την Αριστερά του Τίποτα δεν τη χρειάζονται ο τόπος και ο λαός. Η ώρα της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν είναι η ώρα των ανέξοδων ιδεολογημάτων και των ανούσιων τσιτάτων αλλά η ώρα της εμπέδωσης θεσμών πολιτικής νομιμοποίησης και κοινωνικής συναίνεσης».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα