Επίτιμος διδάκτορας της Νομικής Σχολής ΔΠΘ

Επίτιμος διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης αναγορεύτηκε ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος, σε ειδική τελετή που έγινε στο αμφιθέατρο της σχολής.

Αναφορικά με την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή, ο κ. Πικραμμένος

σημείωσε ότι είναι ημέρα σταθμός στη δύσκολη πορεία που έχει η χώρα μας να ανακάμψει , τονίζοντας πως το πρόβλημα δεν θα λυθεί σήμερα, καθώς έχουμε και άλλους σταθμούς να αντιμετωπίσουμε. Κάλεσε μάλιστα, τον λαό της Ελλάδας να μένει ενωμένος γιατί μόνο με ομοψυχία μπορούμε να πάμε αυτή τη χωρά μπροστά.

Όπως τόνισε, η κρίση έχει επηρεάσει πολύπλευρα όλους του θεσμούς και τη δικαιοσύνη, καθώς έχει αυξηθεί ο όγκος των προσφυγών και το Συμβούλιο της Επικρατείας καλείται αυτή τη στιγμή να λύσει προβλήματα που απασχολούν ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία, κάνοντας πάρα πολύ δύσκολες σταθμίσεις.

Στην ομιλία του, αναφερόμενος στην απονομή δικαιοσύνης , υπογράμμισε ότι πρέπει να είναι πάντα επίκαιρη, καθώς - κατά τον ίδιο - η καθυστερημένη διάγνωση, δεν είναι απονομή δικαιοσύνης. Ειδικότερα σημείωσε πως η απόφαση που εκδίδεται μετά την πάροδο πολύ μεγάλου χρονικού διαστήματος δεν λύνει τις περισσότερες φορές τη διαφορά, είτε γιατί δεν υφίσταται πλέον, είτε διότι δεν υπάρχουν οι άνθρωποι, ή γιατί ο χρόνος έχει δώσει τις δικές του λύσεις. Τοιουτοτρόπως μια τέτοια απόφαση μοιάζει πιο πολύ ως γνωμοδότηση (μια οδηγία στο δημόσιο) ως προς το πια πρέπει να είναι η ερμηνεία της διατάξεως και πια πρέπει να είναι η ορθή λύση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα