Τι προβλέπεται για την κατάργηση ειδικοτήτων και οργανικών θέσεων, μετατάξεις, διαθεσιμότητα, αργία υπαλλήλων

Tweet Κατηγορία: Κοινωνία

 

Πραγματικό σφαγείο για τους δημόσιους υπάλληλους δημιουργεί η κυβέρνηση με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν στη Δημόσια Διοίκηση. Ερχονται μαζικές απολύσεις εργαζομένων μόνιμων ή αορίστου χρόνου, καταργείται η μονιμότητα μέσω της μαζικής κατάργησης οργανικών θέσεων, ενώ η διαθεσιμότητα αποτελεί το φύλλο συκής πίσω

από το οποίο κρύβεται το χαρτί της απόλυσης. Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπολογίζουν πως μέσα στο 2013 πάνω από 40.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα με τα νέα μέτρα, ενώ θυμίζουμε πως το μνημόνιο αναφέρεται σε 25.000. Οσοι από αυτούς δε μεταταχθούν ή δε μεταφερθούν σε άλλες υπηρεσίες, το πολυνομοσχέδιο αναφέρει ρητά ότι θα απολυθούν με τη λήξη της διαθεσιμότητας που διαρκεί ένα χρόνο!

Ταυτόχρονα, αλλάζει άρδην το πειθαρχικό δίκαιο στο Δημόσιο, το οποίο πλέον θα αποτελεί μια ανεξέλεγκτα αιωρούμενη δαμόκλειο σπάθη πάνω από τα κεφάλια των υπαλλήλων. Εισάγεται σε μαζική βάση το μέτρο της αργίας, ενώ το τεκμήριο της αθωότητας του υπαλλήλου ουσιαστικά καταργείται.

Ακόμα, ανοίγει διάπλατα η πόρτα και για πολιτικές διώξεις, ενώ ο υπάλληλος θα βρίσκεται υπό έλεγχο και με την απειλή της αργίας για τη ζωή που διάγει και τις πράξεις στις οποίες προβαίνει ακόμη και εκτός εργασίας.

Συγκεκριμένα, θα τίθεται σε αργία ο υπάλληλος που επιθυμεί ένα διαφορετικό Σύνταγμα από το σημερινό ή έχει άλλη γνώμη για το πολίτευμα και την έννοια της Πατρίδας, όπως κι εκείνος που διώκεται πειθαρχικά με την κατηγορία της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εντός ή εκτός υπηρεσίας.

Μετατάξεις - διαθεσιμότητα

Με το νομοσχέδιο επιτρέπονται οι μετατάξεις μονίμων υπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) σε όλο το μήκος και το πλάτος του Δημοσίου, λόγω μεταβολής αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών, για την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και εφόσον μετά από αξιολόγηση προκύπτει ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό. Οι εργαζόμενοι μπορούν να μεταφέρονται και σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Μετά την πράξη μεταφοράς ή μετάταξης του υπαλλήλου, μπορεί να καταργείται η οργανική θέση. Ο μόνιμος υπάλληλος που δε θα εμφανιστεί στη θέση που μετατάχθηκε θεωρείται ότι διαπράττει σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα και τιμωρείται τουλάχιστον με ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ. Αυτός που βρίσκεται σε διαθεσιμότητα και δεν εμφανίζεται στη θέση που μετατάχθηκε ή μεταφέρθηκε ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ. Ο εργαζόμενος αορίστου χρόνου που δεν εμφανίζεται στη νέα του θέση ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ.

Οι μόνιμοι υπάλληλοι σε όλο το Δημόσιο, που καταργούνται οι οργανικές τους θέσεις, βγαίνουν σε διαθεσιμότητα. Η διαθεσιμότητα διαρκεί ένα χρόνο και ο υπάλληλος παίρνει το 75% του βασικού του μισθού. Οι μόνιμοι και οι αορίστου χρόνου που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, εφόσον δε μεταταχθούν ή μεταφερθούν ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ μ

Keywords
Τυχαία Θέματα