Επιμένει για εκλογές ο Καρατζαφέρης

Εκλογές αντί δημοψηφίσματος, προτείνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σχολιάζοντας την φερόμενη πρόθεση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου
να φέρει προς δημοψήφισμα το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Σε δηλώσεις του (στον ραδιοσταθμό Real FM) ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε αναφορικά με το δημοψήφισμα ότι το θέμα είναι πιο θα ήταν το ερώτημα που θα ετίθετο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 

«Αν πρόκειται να στήσουμε κάλπες για το δημοψήφισμα και να μπούμε στη διαδικασία των εξόδων, γιατί τότε δεν κάνουμε εκλογές για να καθαρίσει το πολιτικό σκηνικό στον τόπο;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη μέσω εκλογών θα υπάρξει πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση «για νοηματικές διαδρομές, οι οποίες σήμερα είναι αγκυλωμένες». 

Ανέφερε ότι προτιμά τη συνεννόηση από τη συναίνεση και, εάν γίνουν εκλογές, τα πολιτικά κόμματα θα έχουν μια νωπή εντολή από τον ελληνικό λαό τι να κάνει ο καθένας «και από κει και πέρα θα μπορούσαμε να συνεννοηθούμε» όπως είπε. 

Αναφέρθηκε σε τρεις πραγματικότητες που υπάρχουν σήμερα και κάλεσε τον κόσμο να τις καταλάβει. Η πρώτη πραγματικότητα, όπως υποστήριξε, είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει λεφτά να ταΐσει τους Έλληνες. 

Η δεύτερη πραγματικότητα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, είναι η «πλατεία», «καθώς και οι πάρα πολλοί άλλοι που βρίσκονται πίσω από αυτή, οι οποίοι επιθυμούν ένα καλύτερο επίπεδο ζωής από αυτό που τους έχουμε επιφυλάξει τον τελευταίο καιρό».

Τρίτη πραγματικότητα είναι ότι η Ευρώπη δεν δίνει λεφτά στην Ελλάδα, «αν δεν μας "βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι"», όπως είπε και εκτίμησε ότι αυτές «είναι τρεις διαφορετικές και αντίρροπες πραγματικότητες, τις οποίες καλείται να τις λύσει ο κ. πρωθυπουργός».

Πρότεινε την αξιοποίηση όλων αυτών των ανενεργών Κληροδοτημάτων, τα οποία έχουν πάει σε Εκκλησίες, σε διάφορα Ιδρύματα ή στο Στρατό και η αξία τους, σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, ξεπερνά τα 60 δισ. ευρώ. 

«Η αξιοποίηση μόνο του κτήματος Καραπάνου, το οποίο ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό, μπορεί να αποφέρει 30 δισ.», υποστήριξε.

    Αναφέρθηκε σε ένα φορολογικό σύστημα το οποίο εφαρμόζεται στις ΗΠΑ για πολλά χρόνια, και στηρίζεται στην αρχή του "well being". Δηλαδή, όπως είπε ο κ. Καρατζαφέρης, να φορολογείται, να βαθμολογείται και να πληρώνει κάποιος ανάλογα του τρόπου ζωής που διάγει.

    «Αν κάποιος έχει πολυτελή σκάφη, αυτοκίνητα, ζει με ένα ορισμένο δαπανηρό τρόπο θα πληρώνει αυτόν το φόρο, ο οποίος σε άλλες χώρες είναι αμείλικτος και σκληρός. Υπάρχει βέβαια μια οικονομική δυσχέρεια και καταχνιά στην κοινωνία σήμερα, αλλά αυτό δεν ισχύει για όλους τους φορολογούμενους. Υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, αλλά η παραλιακή λεωφόρος κάθε βράδυ είναι γεμάτη. Υπάρχει μεγάλη φορολογητέα ύλη η οποία δεν μπορεί να ανιχνευτεί από ένα σάπιο φορολογικό μηχανισμό που έχει η χώρα μας. Πρέπει και αυτός ο μηχανισμός να ελεγχθεί και να επανασχεδιασθεί», είπε.

    Αναφέρθηκε
Keywords
Τυχαία Θέματα