Επι κοντώ στο... Σύνταγμα!

Το Athens Street Pole Vault είναι μια από τις μεγάλες διοργανώσεις της ομοσπονδίας στίβου μετά τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή.

O πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος μίλησε για τη "διοργάνωση-θεσμό του θεαματικότερου αγωνίσματος στίβου στο κέντρο της πόλης", καλωσόρισε τους ξένους αθλητές και υπενθύμισε πως και η δική του ομοσπονδία διοργανώνει

αγώνες δίχως να έχει πάρει ευρώ από τα χρήματα που οφείλει η Πολιτεία στον αθλητισμό:

"Σε μια δύσκολη στιγμή για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, με την κρατική επιχορήγηση να έχει φτάσει σε ευτελή, σε αναξιοπρεπή επίπεδα με μηδενικές καταβολές από την Πολιτεία, ο ΣΕΓΑΣ συνεχίζει να λειτουργεί χάρη στην επιμονή των αθλητών και των προπονητών, των εθελοντών-μελών στις διοικήσεις των σωματείων, στη διοίκηση του και βέβαια χάρη στους εταίρους μας, τους χορηγούς μας", είπε χαρακτηριστικά ο κ.Παναγόπουλος.

Ο Χρήστος Τεντόμας, πρόεδρος του οργανισμού πολιτισμού, αθλητισμού και νεολαίας του Δήμου Αθηναίων ανακοίνωσε πως "εμείς μπορούμε να διαβεβαιώσουμε πως για τα επόμενα πέντε χρόνια θα φιλοξενούμε τον αγώνα στην Αθήνα".

Το 2013, την πρώτη χρονιά του Athens Street Pole Vault ο ΣΕΓΑΣ ήθελε το Σύνταγμα, αλλά πήρε το Ζάππειο. Ο μεγάλος στόχος είναι ένας αγώνας επί κοντώ με θέα την Ακρόπολη, αν ξεπεραστούν τα εμπόδια που υπάρχουν.

Ο Κώστας Φιλιππίδης έχει συμμετάσχει και στους τρεις αγώνες. Αγωνίζεται κάθε χρόνο σε αγώνες επί κοντώ δρόμου, έχοντας κάνει το ντεμπούτο του ως έφηβος σε μίτινγκ της Γερμανίας πριν από αρκετά χρόνια.

Δεν μπορεί να επιλέξει ένα μέρος στην Ελλάδα που θα ήθελε να αγωνιστεί σε δημόσιο χώρο. "Εγώ χαίρομαι γιατί ο αγώνας γίνεται στην πόλη μου.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο κέντρο της Αθήνας, την Κυψέλη, είμαι Αθηναίος. Χαίρομαι που θα έχω τη δυνατότητα να αγωνιστώ μπροστά στο αθηναϊκό κοινό.

Θα είναι ο δεύτερος αγώνας φέτος. Έχω ήδη κλείσει το πρόγραμμα μου, θα συμμετάσχω σε όλους τους αγώνες του Diamond League που συμπεριλαμβάνεται το επί κοντώ και σε σειρά μίτινγκ".

Keywords
Τυχαία Θέματα