Εντός Μαϊου οι υπό κατάργηση οργανισμοί

"Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι εντός του Μαϊου να εντοπιστούν οι οργανισμοί που δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και να καταργηθούν", δήλωσε, πριν από λίγο, στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Εύης Χριστοφιλοπούλου, ο υπουργός έκανε

γνωστό ότι θα υπάρξει και δεύτερη φάση κατάργησης οργανισμών μετά από αξιολόγηση και μελέτες, ενώ ανέφερε ότι, ήδη, η εξοικονόμηση πόρων από τη συμπύκνωση δημόσιων οργανισμών υπερβαίνει το 30% και σε ορισμένες περιπτώσεις το 50%.

Αντιρρήσεις από την "Αριστερή Πρωτοβουλία"

Προσπάθεια δημιουργίας επίπλαστου κλίματος τεχνητής αισιοδοξίας, από την πλευρά της κυβέρνησης, διαπιστώνει η «Αριστερή Πρωτοβουλία» του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τη συμφωνία με την τρόικα, όταν, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, υπάρχει «νέα υποχώρηση των κυβερνώντων στο θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο» και υποταγή στις απαιτήσεις της τρόικας.

Αναφέρει, επίσης, ότι η απομάκρυνση των επίορκων θα συνοδευτεί από την απομάκρυνση χιλιάδων εργαζομένων «με μοναδική αξιολόγηση αυτή των προσωπικών τους φακέλων». Τονίζει, ακόμα, ότι η συμφωνία της κυβέρνησης για απομάκρυνση 14.000 υπαλλήλων αποτελεί σαφή παραβίαση (σημείο 9) της προγραμματικής συμφωνίας των τριών συγκυβερνώντων κομμάτων, που προβλέπει να μην απολύθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος, εκτός από τους επίορκους.

Επικρίνει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αναφέροντας ότι «οι λογικές που αναπτύσσονται από μερίδα στελεχών της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ για το θέμα των απολύσεων και που δυστυχώς ταυτίζονται απόλυτα με αυτές της ΝΔ, προκαλούν θλίψη και οργή σε κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη αυτού του τόπου».

Τέλος, σχετικά με την αναλογία 1:1, θεωρεί ότι «η ίδια η αντίληψη της πρόσληψης μέσω της απόλυσης άλλου, είναι αντίληψη διχαστική, επικίνδυνη και σε κάθε περίπτωση βαθιά συντηρητική».

Και με πληροφορίες απο΄το ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα