Αυστραλία: Εκατομμύρια για την Παιδεία

H πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Αυστραλία, ενισχύονται με δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια, με σκοπό την αναβάθμιση του επιπέδου της εκπαιδευτικής κατάρτισης των Αυστραλών μαθητών, από τις πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Οι μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Τζούλιας Γκίλαρντ για τον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης, αποτελούν το κυρίαρχο θέμα της αυστραλιανής επικαιρότητας τις τελευταίες μέρες.

Πάντως, το σημαντικότερο μέρος της χρηματοδότησης θα προέρχεται από τον προϋπολογισμό των πολιτειακών κυβερνήσεων ενώ έντονο προβληματισμό προκαλεί,

το γεγονός ότι, για την εξασφάλιση των κονδυλίων για την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προβλέπεται περικοπή των αντίστοιχων κονδυλίων από την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ως εκ τούτου, πανεπιστημιακοί κύκλοι εκφράζουν την «ανησυχία» τους, καθώς εκτιμούν ότι πρόκειται για «κοντόφθαλμη και ασύνετη αντιμετώπιση του προβλήματος, η οποία συνεπάγεται και πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση της κ. Γκίλαρντ στο πλαίσιο της εκλογικής αναμέτρησης του Σεπτεμβρίου».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα