Ένταση για απολύσεις - διαθεσιμότητα

Ανεβαίνει το θερμόμετρο της έντασης και των αντιδράσεων για τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα στο δημόσιο, που προκάλεσε και μίνι κυβερνητική κρίση μεταξύ δύο υπουργών, των Μητσοτάκη και Λοβέρδου, με φόντο τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων, και τελικά αποσοβήθηκε με απόφαση Σαμαρά - Βενιζέλου για 600 επαναπροσλήψεις. Εν τω μεταξύ, ένταση

επικρατεί έξω από το υπ. Εξωτερικών, όπου πραγματοποιείται σύσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ υπουργούς και υφυπουργούς, καθώς βρίσκονται συγκεντρωμένοι σχολικοί φύλακες. Νωρίτερα επιχείρησε να τους απομακρύνει η αστυνομία.

Συγκεντρωμένες έξω από το υπουργείο Οικονομικών και οι απολυμένες καθαρίστριες, οι οποίες «μπλόκαραν» για λίγα λεπτά την είσοδο του υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου. Τελικά ο υφυπουργός εισήλθε στο κτήριο, αφού πρώτα δεσμεύτηκε να μεσολαβήσει ώστε να οριστεί συνάντησή τους με την ηγεσία του υπουργείου.

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των οργανογραμμάτων των ιδρυμάτων έδωσε εν τω μεταξύ ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον Alpha 9,89.

«Υπήρξε ένα πολιτικό θέμα το οποίο κατέληξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έτσι ώστε μετά την αξιολόγηση στα πανεπιστήμια ο τελικός αριθμός που θα προκύψει για θέσεις διοικητικών υπαλλήλων να επαναπροκηρυχθεί», είπε μεταξύ άλλων. Ο κος Λοβέρδος όμως άνοιξε και δεύτερο θέμα, αυτή τη φορά δηλώνοντας πως θεωρεί λογικότερο τα σχολεία να ανοίξουν με βάση τα περσινά ημερολογιακά όρια, δηλαδή στις 11 Σεπτεμβρίου, αντί για τις 8, δείχνοντας έτσι ότι επανεξετάζει συνολικά τις αποφάσεις του προκατόχου του Κώστα Αρβανιτόπουλου.

Κλίμα αναβρασμού, την ίδια ώρα, στα πανεπιστήμια.
Σε εξέλιξη η γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση που θα τηρήσουν μετά τη συμφωνία μεταξύ Σαμαρά - Βενιζέλου για επαναπρόσληψη 600 διοικητικών υπαλλήλων.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο παραμένει και σήμερα κλειστό μετά την απόφαση που έλαβαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος για επ' αόριστον αναστολή της λειτουργίας του.

Keywords
Τυχαία Θέματα