Αναβρασμός στα Πανεπιστήμια

Κλίμα αναβρασμού στα πανεπιστήμια, εν μέσω της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων. Γενική συνέλευση πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση που θα τηρήσουν μετά τη συμφωνία μεταξύ Σαμαρά - Βενιζέλου για επαναπρόσληψη 600 διοικητικών. Το πρωί, προχώρησαν σε δίωρη στάση εργασίας,
ενώ αποφάσισαν συμβολικό κλείσιμο του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου. Το Πολυτεχνείο παραμένει και σήμερα κλειστό μετά την απόφαση που έλαβαν οι διοικητικοί υπάλληλοι για επ' αόριστον αναστολή της λειτουργίας του.

«601 θα επαναπροσληφθούν, αυτό προβλέπει η συμφωνία και δεν αλλάζει» δήλωσε πριν απο λίγο στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη.

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των οργανογραμμάτων των ιδρυμάτων έδωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος με δηλώσεις του στον ρ/σ Αλφα 9,89.

«Δεν μπορούσαμε στην παρούσα φάση να επαναπροσλάβουμε περισσότερους. Η διαθεσιμότητα έχει ολοκληρωθεί και το ζητούμενο τώρα είναι οι απολύσεις. Αν η κυβέρνηση μπορούσε να το επαναδιαπραγματευθεί εγώ θα ήμουν ο ευτυχέστερος των υπουργών» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ενδοκυβερνητική κόντρα του με τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο, στην οποία λύση έδωσαν ο ίδιος ο πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.
Με βάση τις μνημονιακές υποχρεώσεις, θα πρέπει να προστεθούν άλλες 7.000 απολύσεις ως το τέλος του έτους.

Το θέμα της διαθεσιμότητας και των απολύσεων στο δημόσιο είναι στην ατζέντα της σύσκεψης αυτή την ώρα του Ευάγγελου Βενιζέλου με υπουργούς και υφυπουργούς που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.
Ανάμεσα στα ζητήματα που θα τεθούν, και αυτό της επανατοποθέτησης της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα, που ζητά η Χαριλάου Τρικούπη.
Έξω από το υπουργείο Εξωτερικών, όπου είναι σε εξέλιξη το πράσινο υπουργικό συμβούλιο, επικρατεί ένταση, καθώς βρίσκονται συγκεντρωμένοι σχολικοί φύλακες, τους οποίους επιχείρησε να απομακρύνει η αστυνομία.
Keywords
Τυχαία Θέματα