Ένταλμα σύλληψης σε βάρος της Χαλέντα Ζία

Οι δικαστικές αρχές του Μπανγκλαντές εξέδωσαν σήμερα ένταλμα σύλληψης σε βάρος της ηγετίδας της αντιπολίτευσης Χαλέντα Ζία γιατί δεν παρουσιάστηκε σε ακροαματική διαδικασία στην οποία είχε κλητευτεί για υπόθεση διαφθοράς, τη στιγμή που η χώρα έχει βυθιστεί σε εκτεταμένη πολιτική βία.

Ο δικαστής Αμπου Αχμεντ "εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος της", ενώ η Χαλέντα Ζία "τελεί υπό περιορισμό" στο γραφείο της από τον Ιανουάριο, δήλωσε στον Τύπο ο δικηγόρος της αρχηγού του Εθνικιστικού Κόμματος του Μπανγκλαντές (BNP).
"Δεν υπάρχει δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα", δήλωσε ο Σαναουλάχ Μίαχ μετά την απόφαση του ειδικού δικαστηρίου που εξετάζει υποθέσεις διαφθοράς στη Ντάκα.

Η Ζία κατηγορείται για την υπεξαίρεση ποσού αντίστοιχου των 650.000 δολαρίων σε δύο διαφορετικές υποθέσεις, όταν ήταν πρωθυπουργός, μεταξύ 2001 και 2006. Η κατηγορία επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Η Ζία που διετέλεσε δύο φορές πρωθυπουργός τελεί υπό περιορισμό στο γραφείο της από τις 3 Ιανουαρίου, με απόφαση των αρχών. Την ημέρα εκείνη είχε καλέσει σε διαδήλωση με αφορμή την πρώτη επέτειο της επανεκλογής της πρωθυπουργού και πολιτικής της αντιπάλου Σέιχ Χασίνα, αφού είχε χαρακτηρίσει την ψηφοφορία "φάρσα".

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν στα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στη συνέχεια μεταξύ των υποστηρικτών της πρωθυπουργού και αυτών της Ζία.

Η Ζία που δηλώνει ότι οι κατηγορίες περί διαφθοράς σε βάρος της έχουν στόχο να καταστρέψουν το κόμμα της, διώκεται επίσης με κατηγορίες που έχουν σχέση με τα βίαια επεισόδια που πλήττουν σήμερα τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα