Ενημέρωση κυβερνητικού εκπροσώπου

«Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, προσθέτοντας ότι όσοι διακινούν τέτοια σενάρια δεν γνωρίζουν την κατάσταση και δεν παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Ταυτόχρονα, ο κ. Πεταλωτής κληθείς να σχολιάσει ορισμένα δημοσιεύματα είπε ότι «δεν έχουμε ανάγκη ψήφου εμπιστοσύνης, καθώς ψήφο εμπιστοσύνης παίρνουμε καθημερινά από τους βουλευτές, ενώ και μόνο η διάσωση της χώρας συνιστά σαφή ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες και
από εκεί και πέρα δεν μας ενδιαφέρουν όλα τα άλλα».

Σημείωσε ακόμη ότι «δεν ετέθη ποτέ θέμα, ούτε καν ως σκέψη, ψήφιση του μεσοπρόθεσμου σχεδίου από 180 βουλευτές».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «ευφάνταστα σενάρια» και ανέφερε ότι αυτοί που εδώ και έναν χρόνο μιλούσαν για χρεοκοπία, τώρα «το γυρίσανε και μιλάνε για αναδιάρθρωση», επισημαίνοντας ότι όπως δεν χρεοκόπησε η χώρα έτσι και τώρα δεν πρόκειται να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους.

«Η κυβέρνηση αντί να συνωμοσιολογεί για "αναδιάρθρωση" δίνει προοπτική στη χώρα και αυτή θα φανεί και στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο που θα καταθέσει», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς «αν η κυβέρνηση έχει πείσει τους βουλευτές της», ο κ. Πεταλωτής είπε ότι οι πληροφορίες για όσα ειπώθηκαν στον ΚΤΕ Οικονομίας είναι διαφορετικές, προσθέτοντας ότι «θέλουμε τους ΚΤΕ χώρους διαλόγου, οι θέσεις, οι απόψεις και οι προτάσεις των βουλευτών φιλτράρονται, η διατύπωση των απόψεών τους είναι γόνιμο και υγιές και αυτό είναι κατευθείαν από τον πρωθυπουργό και αν αυτή η διαδικασία είχε ακολουθηθεί πριν χρόνια η πολιτική θα ήταν αλλιώς».

Για ενιαίο μισθολόγιο
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς αν θα υπάρξει «κούρεμα» μισθών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα -με αφορμή όσα είπε ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον για τους μισθούς στην Ελλάδα- απάντησε ότι το «Ενιαίο Μισθολόγιο δεν είναι κούρεμα μισθών, αλλά έχει να κάνει με κοινωνική δικαιοσύνη ανάμεσα στους δημοσίους υπαλλήλους, μειώνοντας αυτή την τεράστια διαφορά που υπάρχει από υπουργείο σε υπουργείο και από οργανισμό σε οργανισμό, ενώ γίνεται για να μπει τάξη και να υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη στο μισθολόγιο».

«Κούρεμα χρειάζεται σε όσα λεν και τι λένε κάποιοι γενικώς κι αυτό να το έχουμε κατά νου, όταν μιλάμε», είπε ο κ. Πεταλωτής, και διευκρίνισε ότι «δεν εννοώ καθόλου τον κ. Στρος Καν, αλλά αυτούς που μιλάνε για αναδιαρθρώσεις, κάνουν σενάρια, κινδυνολογούν και νομίζουν ότι διάφορες θεωρίες της οικονομικής επιστήμης μπορούν να τις εφαρμόσουν στην Ελλάδα».

Για την υπόθεση των υποβρυχίων

«Το "όλα στο φως", που έχει πει ο πρωθυπουργός, ισχύει και για την περίπτωση των υποβρυχίων, όπου το πόρισμα της υπόθεσης διαβιβάστηκε στη Βουλή και εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις, θα πάμε σε Προκαταρκτική Επιτροπή», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, διευκρινίζοντας ότι αυτό είναι θέμα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, και προσθέτοντας ότι «εφόσον υπάρξουν στοιχεία, δεν θα διστάσ
Keywords
Τυχαία Θέματα