Ενδοκυβερνητικοί Τριγμοί

Δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου προκαλούν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι μίνι κυβερνητικές κρίσεις, με αποκορύφωμα το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, και τελευταίο κρούσμα τις αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τη διαδικασία του κατεπείγοντος, που οδήγησε σε νέα υπαναχώρηση της κυβέρνησης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ενόχληση του πρωθυπουργού εστιάζει στο ΠΑΣΟΚ,
με πηγές του Μαξίμου να τονίζουν πως η στάση του δημιουργεί συνεχώς προβλήματα. Σύμφωνα με "Το Βήμα", ο Αντώνης Σαμαράς απορρίπτει το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες το φθινόπωρο και πιθανότατα την προσεχή εβδομάδα, σε νέα συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων, θα επιχειρήσει να οριοθετήσει το πλαίσιο των σχέσεών τους.

Την ίδια ώρα, δυσαρέσκεια για τη λειτουργία της κυβέρνησης, και ειδικά για αιφνιδιαστικές πρωτοβουλίες χωρίς προηγούμενη συνεννόηση, εκφράζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όσον αφορά τη ρύθμιση για τα χρέη προς τις τράπεζες, τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης αντιδρούν στην πρόβλεψη ότι θα ρυθμίζονται μόνο τα ενήμερα δάνεια και αμφισβητούν ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.

Αντιδράσεις στην τρικομματική κυβέρνηση προκάλεσε όμως και το θέμα που άνοιξε το υπουργείο Ανάπτυξης για να το κλείσει λίγο αργότερα περί άρσης του παγώματος των πλειστηριασμών το οποίο ισχύει ως το τέλος του 2013.
«Δεν τίθεται απολύτως κανένα θέμα αλλαγής της υφιστάμενης απόφασης για αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας», διευκρίνισε με ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα