Αυστραλία: Βουλιάζουν οι Εργατικοί

Στελέχη του Εργατικού κόμματος Αυστραλίας παρομοιάζουν την παράταξη με τον «Τιτανικό» λίγο πριν βυθιστεί και λένε ότι η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ ακόμα και αν γίνει ...«Ιντιάνα Τζόουνς» δεν πρόκειται να σώσει το κόμμα από την πανωλεθρία στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Τα αριθμητικά δεδομένα των δημοσκοπήσεων αποκαλύπτουν, ότι έδρες που ελέγχει το Εργατικό Κόμμα με μεγάλη πλειοψηφία κινδυνεύουν να περάσουν στον έλεγχο των Φιλελευθέρων με ισοπεδωτικό

εκλογικό κόστος για το κυβερνών κόμμα.

Καταθλιπτική για τους Εργατικούς είναι και η δημοσκόπηση της Newspoll για την εφημερίδα «The Australian». Η ψήφος του Εργατικού Κόμματος στην πρώτη καταμέτρηση έκανε νέα κατάδυση, τα δύο τρία και πλέον των ψηφοφόρων αποδοκιμάζουν το έργο της πρωθυπουργού, Τζούλια Γκίλαρντ, και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τόνι 'Αμποτ, εδραιώνεται ως προτιμητέος πρωθυπουργός.

Στην ερώτηση πρόθεσης ψήφους, 30% των ψηφοφόρων ψηφίζουν Εργατικό, 49% Συνασπισμό, 9% Πράσινους και 12% τους ανεξάρτητους και τα άλλα κόμματα. Η ψαλίδα κλείνει στη δεύτερη κατανομή, όπου μετά τα διανομή των σταυρών δεύτερης προτίμησης των ψηφοφόρων των άλλων κόμματων ο Συνασπισμός προηγείται με 58% έναντι 42% του Εργατικού.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα