Ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από το Γιώργο Ρουπακιά στην Αμφιάλη και η οποία αποτέλεσε τη θρυαλλίδα για να αρχίσουν οι συλλήψεις των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής. Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Παύλου Φύσσα πριν από λίγο στην Αμφιάλη

παρουσία των γονέων του και πλήθους κόσμου με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά. Το μνημείο φέρει τη μορφή του Παύλου Φύσσα ενώ τραγουδά και στο πίσω μέρος είναι γραμμένοι οι στίχοι του: «Μια τέτοια μέρα είναι ωραία για να πεθαίνεις όμορφα και όρθιος σε δημόσια θέα... Με λένε Παύλο Φύσσα από τον Περαία».

«Ο Παύλος προσπάθησε να μας πει να έχουμε ελεύθερη σκέψη», δήλωσε συντετριμμένος ο πατέρας του.

Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι γονείς του Πακιστανού Σαχζάτ Λουκμάν, που δολοφονήθηκε επίσης από Χρυσαυγίτες στα Πετράλωνα.

Παρέστη, επίσης, αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. «Με τον Παύλο θα κόψουμε το χέρι του φασισμού» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

"Η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής είναι απειλή για κάθε δημοκρατικόπολίτη. Απαιτούμε τη δίκαιη τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, όπως και των άλλων θυμάτων της Χρυσής Αυγής", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη του Δήμου Αθηναίων «Ανοιχτή πόλη».

Στις 6 το απόγευμα ο «Αντιφασιστικός Συντονισμός Συλλογικοτήτων» θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους του Κερατσινίου. Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή.

Αντιφασιστικές κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό (Παρίσι, Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Λονδίνο, Μπέλφαστ, Δουβλίνο, Στοκχόλμη, Κοπεγχάγη, Ζάγκρεμπ).

Επίσης, την Παρασκευή προγραμματίζεται αντιφασιστική συναυλία στην πλατεία Συντάγματος στις 17:00. Στη συναυλία θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 30 καλλιτέχνες από όλους τους χώρους της μουσικής. Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι δράσεις συνεχίζονται με αντιφασιστικό φεστιβάλ στο Πάρκο Σελεπετσάρι στο Κερατσίνι την Κυριακή, ενώ στις 27 και 28 του μηνός θα πραγματοποιηθεί στο Λόφο Κολωνού η 8η Αντιρατσιστική Γιορτή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της Κίνησης Απελάστε τον Ρατσισμό.


Keywords
Τυχαία Θέματα