Πνευματικά αποτυπώματα μέσα από τον φωτογραφικό φακό

Φωτογραφίες που μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής και καταγράφουν την βαθιά Χριστιανική Πίστη η οποία παραμένει αναλλοίωτη επί αιώνες.

Με μεγάλη ευαισθησία η κα Λιζη Μανωλά ταξίδεψε οκτώ φορές στην βόρειο Αιθιοπία φωτογράφισε δεκάδες ναούς , παρακολούθησε λειτουργίες σε μια άγνωστη Ορθόδοξη Χριστιανική κοινωνία και αφηγείτει την ιστορία των ανθρώπων.

Εκκλησίες λαξευμένες μέσα στον βράχο, σε δυσπρόσιτες περιοχές, υπό το φως λιγοστών κεριών , με τα ιερά βιβλία, φθαρμένα απο τον χρόνο, που διαφυλάσσουν

ευλαβικά οι ιερείς.

«Στις φωτογραφίες κυριαρχεί η Πίστη, η ευλάβεια, η ευαισθησία , η κατάνυξη και η ευγένεια των Χριστιανών Αιθιόπων" λέει η κα Λίζη Μανωλά η συνέντευξη της οποίας στον Αθήνα 984 μεταδίδεται το Σάββατο 20/9
στην εκπομπή "Μια μέρα στην Αθήνα» (6-7 πμ) με τον Γιωργο Αποστολίδη.

Το εξαιρετικό φωτογραφικό αποτέλεσμα παρουσιάζεται σε έκθεση η οποία εγκαινιάστηκε στην Βενετία, όπου το μοναστήρι του San Giorgio Maggiore παραχώρησε τον ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό του χώρο.
Με τίτλο : Πνευματικά αποτυπώματα – Αιθιοπία”, η έκθεση περιλαμβάνει 70 φωτογραφίες σε μεγάλα ταμπλό, όπου παρουσιάζεται όλο το φάσμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων και οι περίφημες εκκλησίες.

Επίκεντρο της προσοχής όμως είναι ο άνθρωπος και ο τρόπος έκφρασης της Πίστης, με την ελπίδα η την μοιρολατρική εγκαρτέρηση. Η έκθεση προβλέπεται να μεταφερθεί στο Βυζαντινό Μουσείο, ενώ το φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο Ethiopian Highlands, εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Assouline στην Νέα Υόρκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα