Ένας αιώνας Universal

Η Universal Pictures, ο κινηματογραφικός κολοσσός στα studio του οποίου κορυφαίοι σκηνοθέτες όπως, ο Άλφρεντ Χίτσκοκ, ο Μάρτιν Σκορσέζε και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, δημιούργησαν τα αριστουργήματα τους, συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια λειτουργίας.

«Γιορτάζουμε έναν αιώνα κινηματογραφικών επιτυχιών του studio Universal που είναι από τα πιο παλιά του Χόλιγουντ, με λειτουργία από το

1912. Στα στούντιο της, έχουν μεγαλουργήσει θρυλικές μορφές της 7ης τέχνης», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στην Βάνα Λυκομήτρου η υπεύθυνη μάρκετινγκ του στούντιο της Universal στην Ελλάδα Δήμητρα Ντρίβα.

Όπως είπε, με την εμφάνιση της νέας τεχνολογίας Blue - Ray στην οικιακή διασκέδαση, η οποία παρέχει υψηλής ευκρίνειας εικόνα και ήχο, η Universal αποφάσισε να γιορτάσει τα 100 χρόνια της, προχωρώντας στην ψηφιοποίηση αρχικά 13 ταινιών από τα κλασσικά διαμάντια της - όπως είναι ενδεικτικά «Τα Πουλιά» του Χίτσκοκ, ο «ΕΤ ο εξωγήινος» και τα «Σαγόνια του Καρχαρία» του Στίβεν Σπίλμπεργκ- και να τα διαθέσει σε συλλεκτικές εκδόσεις, στο format του Blue - Ray.

Ακόμα καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, οι σινεφίλ θα μπορούν να εντρυφήσουν διαδικτυακά στον κινηματογραφικό κόσμο της Universal μέσα από το επίσημο site της.

Σύμφωνα με την κ. Ντρίβα, εκείνο που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το ελληνικό κοινό, είναι οι προβολές ταινιών μέσω blue-ray δίσκου, που πραγματοποιούνται, όπως θα γίνει πχ την ερχόμενη Τετάρτη με τα Σαγόνια του Καρχαρία, στο Cine Δεξαμενή.

Η είσοδος μόνο με προσκλήσεις.

Χορηγός επικοινωνίας και ο Αθήνα984fm.

Keywords
Τυχαία Θέματα