Εναρξη με... άρωμα γυναίκας

Μπορεί η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου να είναι την ερχόμενη Παρασκευή, ωστόσο οι ποδοσφαιρικές ομάδες των γυναικών μπήκαν ήδη στη «μάχη» για τη διεκδίκηση μεταλλίων.

Με το… δεξί ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους τα φαβορί. Οι ΗΠΑ επικράτησαν 4-2 της Γαλλίας, η «οικοδέσποινα» Μεγάλη Βρετανία 1-0 της Νέα

Ζηλανδία και η Ιαπωνία 2-1 του Καναδά.

Το χορό «άνοιξε» η ολυμπιακή ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας που μπορεί να αγχώθηκε λίγο, ωστόσο η απευθείας εκτέλεση φάουλ της Στέφανι Χιούτον στο 64΄ χάρισε το «τρίποντο» στην ομάδα της και τέθηκε επικεφαλής στον πρώτο όμιλο.

Μεγάλο παιχνίδι έγινε μεταξύ των «χρυσών» κοριτσιών του Πεκίνου, Αμερικάνες που αν και βρέθηκαν πίσω με σκορ 2-0 από τις Γαλλίδες, το «γύρισαν» σε 4-2 και κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς στην πρεμιέρα τους. Η Γαλλία αιφνιδίασε με δύο γρήγορα γκολ μέσα σε 2 λεπτά.

Στο 12΄ η Τινή και στο 14΄ η Ντελί έκανε το 2-0 υπέρ της ομάδας του, μέχρι να πάρει μπρος η… μηχανή της Αμερικής. Πριν «κλείσει» το ημίχρονο, ισοφάρισε σε 2-2 με γκολ των Γουάμπακ (19΄) και Μόργκαν (32΄). Στο δεύτερο μέρος ολοκλήρωσαν την επικράτηση τους με την Λόιντ (56΄) και την Μόργκαν να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό της τέρμα στο 66΄ «γράφοντας» το 4-2 που έμεινε μέχρι το τέλος.

Στο τρίτο παιχνίδι η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ιαπωνία δυσκολεύτηκε λίγο, ωστόσο επικράτησε με σκορ 2-1 του Καναδά. Δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο για τις Γιαπωνέζες, αρχικά η Καουασούμι στο 33΄ και στη συνέχεια η Μιγιάμα στο 44'. Το μόνο που κατάφεραν οι Καναδές ήταν να μειώσουν στο 55΄ με την Τανκρέντι, ωστόσο δεν μπόρεσαν να… επιστρέψουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα