Εκτός κινδύνου ο 11χρονος

Συγκλονίζει όχι μόνο την ελληνική, αλλά και τη ρωσική κοινή γνώμη η περιπέτεια του μικρού Νικήτα, του 11χρονου από τη Ρωσία που κινδυνεύει να μείνει παράλυτος, μετά την επίθεση με μαχαιριές που δέχθηκε από τον Ολλανδό κλόουν στην Κρήτη.

Μετά την πολύωρη νευροχειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε και σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, διαπιστώθηκε κάκωση του νωτιαίου μυελού από τραύμα στη σπονδυλική στήλη. Το παιδί νοσηλεύεται εκτός

κινδύνου στην εντατική του «Αγλαΐα Κυριακού» και η τελική κλινική κατάστασή του θα εκτιμηθεί μετά την αποσωλήνωση.

Η Ρωσία, σύμφωνα με την υφυπουργό υγείας της χώρας, εξετάζει το ενδεχόμενο μεταφοράς στη Μόσχα του 11χρονου Ρώσου που νοσηλεύεται σε σοβαρή αλλά ελεγχόμενη κατάσταση στην Εντατική του Αγλαΐα Κυριακού μετά την επίθεση που δέχθηκε με μαχαίρι στην Κρήτη.

Όπως επισημαίνει το κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, «η απόφαση για μεταφορά του παιδιού με ειδική πτήση του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών, θα ληφθεί κατά σύσταση των Ελλήνων γιατρών και τη συμφωνία των συγγενών του αγοριού».

Εν τω μεταξύ, προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα στην ανακρίτρια Ηρακλείου πήρε σήμερα ο 20χρονος Ολλανδός ανιματέρ, ο οποίος εργαζόταν σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου και τραυμάτισε σοβαρά τον 11χρονο.

Keywords
Τυχαία Θέματα