Εκ νέου η συζήτηση

Επεισοδιακά, έληξε σχεδόν πριν καν αρχίσει, στο Free Thiniking Zone, μια συζήτηση με θέμα το ρατσισμό επ' αφορμής της έναρξης προβολής της ταινίας «10η μέρα» του Βασίλη Μαζωμένου, στις 7 Νοεμβρίου.

Από την αρχή η συζήτηση ήταν επεισοδιακή μεταξύ του Γρηγόρη Βαλλιανάτου, του δημοσιογράφου Γιάννη Ανδρουλιδάκη και του εκπροσώπου του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών, Θανάση Κούρκουλα.

Η διαμαρτυρία ακτιβιστών που φόρεσαν το ροζ
τρίγωνο με το οποίο οι ναζί σημάδευαν τους ομοφυλόφιλους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ως απάντηση στις πρόσφατες δηλώσεις του Γρ. Βαλλιανάτου, μετά τη διπλή δολοφονία στο Ν. Ηράκλειο ότι "απόψε είμαστε όλοι Χρυσή Αυγή" , ήταν αυτή που πυροδότησε την ένταση.

Ο κ. Ανδρουλιδάκης, φόρεσε και εκείνος το ροζ τρίγωνο, ενώ ο Γρ. Βαλλιανάτος εξεδήλωσε την πρόθεση να συνεχιστεί η συζήτηση λέγοντας πως το ροζ τρίγωνο είναι σύμβολο περηφάνιας και όχι ναζιστικό σύμβολο, όπως υποστήριξε η ιδιοκτήτρια του του χώρου της εκδήλωσης, η οποία μάλιστα ζήτησε από τον κ. Ανδρουλιδακη να βγάλει το ροζ τρίγωνο.

Ο κ. Στέλιος Ελληνιάδης, αρθρογράφος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επίσης ομιλητής στην εκδήλωση, ήθελε να αποχωρήσει, αν το εκανε και ο κ. Ανδρουλιδάκης. Τελικά αποχώρησαν, όλοι, όπως και ο σκηνοθέτης της ταινίας Βασίλης Μαζωμένος.

Η συζήτηση προγραμματίστηκε εκ νέου για την Κυριακή στις 20.30, με το ίδιο πάνελ ομιλητών, στο στούντιο C στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.
Keywords
Τυχαία Θέματα