Εισέπρατταν τη σύνταξη της νεκρής γιαγιάς

Πατέρας και κόρη, 51 και 19 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν προχθές το μεσημέρι στον Άγιο Δημήτριο, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, επειδή λίγο νωρίτερα είχαν καταθέσει σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ δελτίο αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας της μητέρας του 51χρονου συλληφθέντα, η οποία έχει πεθάνει, προκειμένου να συνεχίσουν να λαμβάνουν τη σύνταξή της.

Σε βάρος του 51χρονου είχε σχηματισθεί δικογραφία στις 14 Μαΐου 2013 από το ΤΑ Αγίου Δημητρίου, καθώς,

όπως προέκυψε, εισέπραττε τη σύνταξη της μητέρας του, που είχε πεθάνει στις 28 Ιουνίου 2007, από την 1 Ιουλίου 2007 έως 1 Φεβρουαρίου του 2013. Τότε, διακόπηκε η χορήγηση της σύνταξης, προφανώς επειδή διαπιστώθηκε η απάτη, και για το θέμα αυτό σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 51χρονου στις 13 Μαΐου, αλλά δεν βρέθηκε επειδή είχε αλλάξει διεύθυνση.

Προχθές, η 19χρονη κόρη του πήγε στα ΕΛΤΑ για να δηλώσει αλλαγή της διεύθυνσης, προκειμένου να ξεκινήσει εκ νέου να καταβάλλεται η σύνταξη, αλλά οι υπάλληλοι αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ειδοποίησαν την αστυνομία, που επενέβη και συνέλαβε την κοπέλα και τον πατέρα της, που τη συνόδευε στο ταχυδρομείο.

Συνολικά είχαν εισπράξει το ποσό των 28.013,02 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα