Εύθραυστες ισορροπίες

Αναβρασμός επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου για τα μέτρα στη Ολομέλεια της Βουλής, την Δευτέρα, και της συζήτησης του προϋπολογισμού που ξεκινά αύριο στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων. Το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή» με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή, προκειμένου να ψηφιστεί το πακέτο μέτρων με τις λιγότερες απώλειες, καθώς υπάρχουν βουλευτές, οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν θα

τα ψηφίσουν.

Εν μέσω όλων αυτών, την Κυριακή συγκαλείται στις 13.00 η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Η απόφαση για τη στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Βουλή θα ληφθεί στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής τη Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στο πολιτικό σκηνικό για το νέο πακέτο μέτρων, θα βρεθεί στο επίκεντρο της ομιλίας του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία θα συνεδριάσει το απόγευμα της Κυριακής.

Την καταψήφιση των μέτρων ζητά η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, και γνωστοποιεί ότι θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα