Χορός φλαμένγκο στο θέατρο Badminton

Το πιο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα φλαμένκο της Ισπανίας έρχεται στο Θέατρο Badminton στις 3 και 4 Νοεμβρίου για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά σε χορογραφία και σκηνοθεσία Ruben Olmo που έως τώρα έχει ενθουσιάσει το κοινό κι έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές σε όλα τα θέατρα που έχει φιλοξενηθεί ανά τον κόσμο.

To Ballet Flamenco de Andalucía είναι ο ανώτερος

θεσμικός εκπρόσωπος της τέχνης του φλαμένκο και εκτελεί χρέη «Πρέσβη» από την ίδρυσή του, εδώ και δεκαεπτά χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτή, το Ballet Flamenco de Andalucía αποτέλεσε το καλύτερο μέσο για να διαδοθεί η τέχνη του φλαμένκο παγκοσμίως, αφού βρέθηκε σε σημαντικές σκηνές ανά τον κόσμο και έχει λάβει μέρος σε μεγάλα φεστιβάλ χωρών όπως οι ΗΠΑ, Αργεντινή, Κούβα, Γαλλία, Ιταλία, Ουγγαρία, Ελβετία, Ιαπωνία.

Η δεκαεπτάχρονη ιστορία του Ballet Flamenco de Andalucía έχει σηματοδοτηθεί από πολλές διακρίσεις, όχι μόνο από το κοινό και τους κριτικούς, αλλά και πολλά θεατρικά βραβεία. Το Μπαλέτο έχει λάβει το Εθνικό Βραβείο Χορογραφίας για την παραγωγή που σκηνοθέτησε η María Pagés El Perro Andaluz και αρκετές χορογραφίες της Cristina Hoyo s- κατά τη διάρκεια της σκηνοθετικής της θητείας στο Μπαλέτο - ήταν υποψήφιες για τα Θεατρικά βραβεία MAX. Ανάμεσά τους, η Yerma, που έλαβε το βραβείο MAX στην κατηγορία καλύτερης χορεύτριας/ερμηνεύτριας και το "Romancero Gitano" που ανακηρύχτηκε η πιο δημοφιλής παράσταση του 2006.

Το συγκρότημα αποτελεί μια αστείρευτη πηγή ταλέντων από την οποία προέρχονται ορισμένοι από τους πιο εξαιρετικούς χορευτές του φλαμένκο, όπως οι Israel Galván, Isabel Bayón, Rafael Campallo, Belén Maya, Rafaela Carrasco, Fernando Romero, Mercedes Ruiz και María José Franco.

Keywords
Τυχαία Θέματα