Νέα εφημερίδα στα περίπτερα

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» την οποία εκδίδει την εκδίδει ο «Συνεταιρισμός των εργαζομένων σε εφημερίδες και περιοδικά», που συγκρότησαν πρώην εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας» και της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» πρόκειται να κυκλοφορήσει από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου στα περίπτερα.

«Είναι ένα ξεχωριστό, ένα ιδιαίτερο εγχείρημα, με κύρια χαρακτηριστικά του τη συλλογικότητα και την ανάληψη της ευθύνης - δημοσιογραφικής και διαχειριστικής - από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Το εγχείρημα αυτό εκδηλώνεται σε μια στιγμή που διαμορφώνονται πρωτοφανείς συνθήκες για τη σύγχρονη ελληνική ιστορία,
συνθήκες που αποτελούν και πρόκληση για μας», δήλωσε ο διευθυντής της Νικόλας Βουλέλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι εργαζόμενοι στην «Εφημερίδα των Συντακτών», που θα κυκλοφορήσει με 48 σελίδες, είναι περίπου 100- 110, ενώ θα έχει πολλούς συνεργάτες από όλη την κοινωνία, από τον ακαδημαϊκό χώρο και από τον χώρο του Πολιτισμού. Η έκδοση του Σαββατοκύριακου θα είναι ενισχυμένη και θα έχει 64 σελίδες.
Keywords
Τυχαία Θέματα