Σύγχυση με δημοσίευμα του Reuters

Σύγχυση έχει προκληθεί μετά από φήμες που μετέδωσε το Reuters, σύμφωνα με τις οποίες η ΕΚΤ ενημέρωσε το Eurogroup πως υπάρχει πιθανότητα οι ελληνικές τράπεζες να μην ανοίξουν τη Δευτέρα. Πληροφορίες που διαψεύστηκαν από άλλες πλευρές, εν μέσω πληροφοριών ότι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας

Γιάννης Στουρνάρας ζήτησε επιπλέον ρευστότητα από την Φρανκφούρτη, λόγω των σημαντικών εκροών καταθέσεων σήμερα και μετά το άκαρπο αποτέλεσμα του σημερινού Eurogroup.

Για το δημοσίευμα ρωτήθηκε στο Λουξεμβούργο ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Διαψεύδω μετά βδελυγμίας οποιαδήποτε διαρροή λάβατε εσείς ή το Reuters. Κάποια στιγμή όλοι αυτοί οι οργανισμοί ενημέρωσης θα πρέπει να σεβαστούν τους κανόνες του Eurogroup». «Μόνο κακό κάνουν και στην πληροφόρηση των πολιτών και στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης», κατέληξε.

Την ίδια ώρα, ανώτατο στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος διαψεύδει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Κεντρική Τράπεζα της χώρας προτίθεται να ζητήσει πρόσθετη ρευστότητα από τον Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας ΕLA.

Oι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας ζήτησε να αυξηθεί περαιτέρω το ανώτατο όριο δανεισμού των τραπεζών από τον ELA, καθώς η αύξηση του 1,1 δισ. ευρώ, η οποία δόθηκε την Τετάρτη, δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες ρευστότητας μετά τις εκροές καταθέσεων των τελευταίων ημερών.

Keywords
Τυχαία Θέματα