Δωρεάν σπιρομετρήσεις

Τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν δωρεάν σπιρομέτρηση θα έχουν όσοι βρεθούν την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, στο χώρο του 1ου Δημοτικού Ιατρείου, Σόλωνος 78 και κατά τις ώρες από τις 9.00 έως τις 14.00.

Η έκδηλωση του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την φαρμακευτική εταιρεία Novartis γίνεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού γύρω από τη νόσο.

Σύμφωνα
με τους ειδικούς, η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια θεωρείται μάστιγα της σύγχρονης εποχής με βασικό παράγοντα πρόκλησης το κάπνισμα.

Το 90% των πασχόντων είναι ή ήταν καπνιστές. Για το 10% των πασχόντων ευθύνεται το παθητικό κάπνισμα, η ενδοοικιακή ρύπανση, κυρίως από καύση ξύλων, η ατμοσφαιρική ρύπανση. Σύμφωνα με τα στοιχεία από το συνολικό αριθμό των καπνιστών προσβάλλεται το 8% με 15%.

Στην Ελλάδα, οι ασθενείς από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια είναι περίπου 800.000. Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια είναι η τέταρτη αιτία θανάτων παγκοσμίως με ανησυχητικές τάσεις ανόδου. Υπολογίζεται ότι στον πλανήτη ετησίως πεθαίνουν πρόωρα 3 εκατομμύρια άνθρωποι.

Έλενα Μπρέγιαννη
Keywords
Τυχαία Θέματα