Νεκρός ο M. Κουμανταρέας

Στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη, βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα, ο γνωστός πεζογράφος Μένης Κουμανταρέας. Ο συγγραφέας που ήταν 83 ετών, φέρει σύμφωνα με μια πρώτη ιατροδικαστική εξέταση μώλωπες στον λαιμό και το πρόσωπο, χωρίς ακόμη να μπορεί να προσδιοριστεί η ακριβής αιτία θανάτου και ανοικτό είναι το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

Ηαστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα,και αυτό της ληστείας, καθώς το σπίτιβρέθηκε αναστατωμένο, χωρίς ωστόσο ναυπάρχουν ίχνη παραβίασης. Φως

στα ακριβήαίτια του θανάτου του θα δώσει ηνεκροψία-νεκροτομή η οποία θα διενεργηθείτη Δευτέρα.

Ο Μένης Κουμανταρέας ήταν βιωματικός συγγραφέας, ενώ η γραφή του κινείται ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία.

Είχε γεννηθεί στην Αθήνατο 1931 και εκτός από την πεζογραφία είχεασχοληθεί με αρθρογραφία και μεταφράσεις.

Ήταν απόφοιτος του Πρότυπου Λυκείου Αθηνών Κάρολος Μπερζάν, ενώ φοίτησε στη Νομική και Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αν και εργαζόταν κατά καιρούς σε ναυτιλιακές και ασφαλιστικές εταιρείες, από το 1982 ζούσε αποκλειστικά από τη συγγραφικήτου δραστηριότητα.

Ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων,είχε τιμηθεί το 1967 με το Κρατικό ΒραβείοΔιηγήματος και το Κρατικό ΒραβείοΜυθιστορήματος το 1976. Έργα του έχουνμεταφραστεί στα αγγλικά, τα γαλλικά καιτα γερμανικά. Τελευταίο του μυθιστόρημα"Ο Θησαυρός του χρόνου" που εκδόθηκεφέτος.

Πληροφορούμενοςτην είδηση του θανάτου του ΜένηΚουμανταρέα, ο Υπουργός Πολιτισμού καιΑθλητισμού κ. Κώστας Τασούλας έκανε τηνακόλουθη δήλωση:

«Οτραγικός θάνατος του Μένη Κουμανταρέαστέρησε την ελληνική λογοτεχνία απόέναν από τους κορυφαίους πεζογράφουςτης και τη χώρα από έναν ενεργό πολίτη.Για περισσότερο από μισόν αιώνα, από«Τα μηχανάκια» του 1962 έως το «Ο θησαυρόςτου χρόνου», που εκδόθηκε μόλις πρόσφατα,ο Κουμανταρέας παρακολούθησε μεαπαράμιλλη ευαισθησία και ενάργεια,καθώς και με γοητευτικά προσωπική γραφήτον εσωτερικό παλμό και τις προσδοκίεςτού σύγχρονου ανθρώπου, της ίδιας τηςελληνικής κοινωνίας. Εκφράζω τα θερμάμου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Keywords
Τυχαία Θέματα