Λίβανος: Εκτέλεσαν στρατιώτη

Ένας Λιβανέζος στρατιώτης εκτελέστηκε την Παρασκευή από μαχητές της οργάνωσης αλ Νούσρα, παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία, σε αντίποινα για τη σύλληψη γυναικών, από τις λιβανικές αρχές, οι οποίες φέρεται πως είναι σύζυγοι ισλαμιστών μαχητών.

Οστρατιώτης που εκτελέστηκε ήταν ένας εκ των δεκάδων μελών των δυνάμεων ασφαλείας του Λιβάνου που αιχμαλωτίστηκαν από μαχητές των τρομοκρατικών οργανώσεων αλ Νούσρα και Ισλαμικό Κράτος, οι οποίες είχαν καταλάβει τονΑύγουστο την πόλη του Λιβάνου Άρσαλ και είχαν πάρει

πολλούς στρατιώτες ως ομήρους.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι λιβανικές αρχές συνέλαβαν μία πρώην σύζυγο του ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι και τη γυναίκα τουηγέτη της αλ Νούσρα.

Η αλ Νούσραπροειδοποίησε σε ανακοίνωσή της ότι θα προβεί στην εκτέλεση ακόμα ενός ομήρου «μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα» εάν οι λιβανικές αρχές δεν αφήσουν ελεύθερες τις γυναίκες.

Λίγομετά την ανακοίνωση της εκτέλεσης του Αλί αλ-Μπαζάλ, διαδηλωτές έκλεισαν έναν αυτοκινητόδρομο κοντά στην κατοικία του στην περιοχή Μπαζάλια, η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Άρσαλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα