Δημιουργία Κέντρων Ανοικτής Φιλοξενίας

Από σήμερα ξεκινούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία Κέντρων Ανοικτής Φιλοξενίας όπως προανήγγειλε μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 , ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, επαναλαμβάνοντας τη ντροπή που ένοιωσε βλέποντας τις συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα.«Πήγα για να εκφράσω τη θλίψη μου, αλλά με αυτό που είδα είπα ότι ντρέπομαι. Το γνώριζα, αλλά δεν το είχα δει. Ο χειρότερος

ρατσιστής να το έβλεπε, νομίζω ότι θα λύγιζε» τόνισε ο κ. Πανούσης.

«Έχω ήδη δώσει εντολή για την παροχή φαρμάκων, ρουχισμού, καλύτερου φαγητού και γενικά ό,τι έχει να κάνει με υγεία και υγιεινή. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι εγκληματίες, ούτε φυλακισμένοι. Έχουν μπει παράνομα στη χώρα. Εδώ τίθεται ένα μεγάλο ζήτημα να πιέσουμε την Ευρώπη».

Με αφορμή την κατάσταση στην Αμυγδαλέζα, το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι τα προβλήματα προέκυψαν επειδή δεν εφαρμόστηκε ολοκληρωμένα ο νόμος. Σημειώνει ότι ο νόμος είναι επαρκής και καλεί την κυβέρνηση να τον εφαρμόσει και πάντως να μην παρασυρθεί «σε εύκολες και ανεφάρμοστες αποφάσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα».

«Χαιρετίζουμε την απόφαση της κυβέρνησης να ανακοινώσει την πρόθεσή της να κλείσει το κέντρο κράτησης Αμυγδαλέζας» δήλωσε ο Παύλος Ελευθεριάδης, υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του Ποταμιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα