Δηλώσεις Αχμαντινετζάντ

Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ δήλωσε σήμερα πως δεν αναμένει πως θα επιτευχθεί κάποια σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες με τις έξι παγκόσμιες δυνάμεις τον Ιούνιο στη Μόσχα.

«Δεν αναμένουμε θαύματα κατά την επόμενη συνάντηση για τα πυρηνικά στη Μόσχα», τόνισε ο Αχμαντινετζάντ σε συνέντευξή του στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France
24.

Ο εμπλουτισμός ουρανίου κατά 20% αποτελεί «δικαίωμα» του Ιράν και όχι «ένα βήμα προς την ατομική βόμβα», δήλωσε σήμερα ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ σε συνέντευξή του στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 24.

«Ο εμπλουτισμός κατά 20% αποτελεί δικαίωμά μας σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, δεν αποτελεί ένα βήμα προς τη βόμβα», τόνισε ο Αχμαντινετζάντ.

Ο Ιρανός πρόεδρος, του οποίου η χώρα υποστηρίζει το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε επίσης πως εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για τη σφαγή στην πόλη Χούλα στη Συρία θα πρέπει να τιμωρηθούν.

Ωστόσο, ο Αχμαντινετζάντ πρόσθεσε πως η Δύση δεν αποτελεί αξιόπιστη πηγή για τη Συρία, διότι απώτερος στόχος της είναι η κατάρρευση του προέδρου Άσαντ, προσθέτοντας ότι η Δύση και ορισμένες αραβικές χώρες αναμιγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα