Διεθνές δίκτυο λαθρεμπορίας ανθρώπων

Διεθνές δίκτυο λαθρεμπορίας ανθρώπων εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές της Κροατίας και της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης σε επιχείρηση που διεξήχθη τα τελευταία 24ωρα.

Στην Κροατία συνελήφθησαν 25 άτομα και στη Βοσνία 13 άτομα, τα οποία κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με στόχο την μεταφορά μεταναστών προς χώρες της ΕΕ.

Η αστυνομική επιχείρηση στην Κροατία διεξήχθη στις πόλεις Ζάγκρεμπ, Σπλιτ και Όσιεκ και από το αρχηγείο της αστυνομίας θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες στη διάρκεια
συνέντευξης Τύπου.

Τα μέλη του κυκλώματος οργάνωσαν την υποδοχή και την παροχή καταλύματος σε μετανάστες από το Κόσοβο, τη Συρία και το Σουδάν και τους μετέφεραν μέσω Σερβίας και Βοσνίας - Ερζεγοβίνης στην Κροατία και στη συνέχεια τους προωθούσαν σε χώρες της ΕΕ.

Από τις 10 Φεβρουαρίου έως τις 7 Μαΐου, μέσω Κροατίας, διακινήθηκαν σε χώρες της ΕΕ 68 ξένοι υπήκοοι που κατέβαλαν διαφορετικά χρηματικά ποσά στα μέλη του κυκλώματος.

Η επιχείρηση ήταν αποτέλεσμα πολύμηνης συνεργασίας της κροατικής αστυνομίας, της συνοριακής αστυνομίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, της Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Κροατίας (USKOK) και του Κέντρου για την Εφαρμογή των Νόμων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (SELEC).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα