Ζακυνθος: έλλειψη υποδομών

Η επίσκεψη κλιμακίου εκπροσώπων της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας στη Ζάκυνθο ανέδειξε τις ελλείψεις που υπάρχουν στις λιμενικές εγκαταστάσεις του νησιού για την υποδοχή κρουαζιερόπλοιων, θέμα που απασχολεί αρκετό καιρό τις τοπικές αρχές.

Η αντιπροσωπεία της Ένωσης επισκέφτηκε τη Ζάκυνθο, στο πλαίσιο περιοδείας στο Ιόνιο και συμμετείχε σε σύσκεψη παρουσία του δημάρχου, του λιμενάρχη, του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου και μελών της διοίκησης του Επιμελητηρίου, με θέμα την καλύτερη εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων, αλλά και των τουριστών που διακινούνται με αυτά.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του

Λιμενικού ταμείου, Τιμόθεος Ζώντος, στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, «το πρώτο πράγμα που ζητάνε οι εταιρείες είναι να υπάρχουν οι υποδομές για να δένουν τα πλοία τους. Γι αυτό πρέπει να γίνει μια μόνιμη εγκατάσταση στη Ζάκυνθο και οι εκπρόσωποι των εταιρειών μας είπαν πως μπορούν και αυτοί να πιέσουν από την πλευρά τους στα αρμόδια υπουργεία για να προχωρήσουν τα έργα στη Ζάκυνθο, αλλά και για την ολοκλήρωση του master plan».

Οι αρχές του νησιού αναμένουν εδώ και χρόνια την εκπόνηση μιας οριστικής μελέτης λιμενικών έργων για τις ανάγκες των επόμενων δεκαετιών και κυρίαρχο αίτημά τους είναι η δημιουργία μιας μόνιμης προβλήτας υποδοχής κρουαζιερόπλοιων, που θα εξυπηρετεί τον θαλάσσιο τουρισμό. Προς το παρόν οι τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια αποβιβάζονται με βάρκες στο λιμάνι.

Τη Ζάκυνθο επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι περίπου 50 κρουαζιερόπλοια όλων των τύπων και το ενδιαφέρον διαρκώς αυξάνεται. Συνήθεις τόποι επίσκεψης κατά την αποβίβασή τους είναι το γνωστό «ναυάγιο», το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο, το βενετσιάνικο κάστρο και τα μουσεία.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα