Διαβουλεύσεις στο δρόμο προς τη Βουλή

Τελευταία ημέρα διαβουλεύσεων και τυχόν διορθώσεων στο πολυνομοσχέδιο «σκούπα» με τα συμφωνηθέντα με την τρόικα, αφού απομένει ένα 24ωρο για την κατάθεσή του στη Βουλή, με τις αντιδράσεις όμως, αντί να περιορίζονται, να εντείνονται από βουλευτές της συγκυβέρνησης, όσον αφορά αλλαγές που φέρνει στην αγορά η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Σήμερα οριστικοποιούνται όλα στο νομοσχέδιο για το γάλα
και αύριο κατατίθεται στη Βουλή, όπως είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε ότι με τις πέντε ημέρες διάρκεια ζωής στο γάλα που ισχύει σήμερα περιορίζεται όχι μόνο η εγχώρια ζήτηση για αγελαδινό γάλα, αλλά και οι ελληνικές εξαγωγές.
Τόνισε μάλιστα ότι οι αντιδράσεις έχουν να κάνουν με το φόβο απέναντι στο καινούργιο και πως κάποια στιγμή η χώρα πρέπει να πάψει να είναι χώρα κατανάλωσης και να γίνει παραγωγός.

Οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που απειλούν πάντως με καταψήφιση, έχουν ξεπεράσει τους δέκα.

«Όποιος βουλευτής δεν ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, αναλαμβάνει και την ευθύνη να μη βγει η χώρα απο το μνημόνιο» δήλωσε στο Mega ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. «Ο πρωθυπουργός δεν εκβιάζεται ούτε θα παραμείνει εκβιαζόμενος» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας χαρακτηριστικά «δεν είμαστε παιδάκια, είμαστε βουλευτές. Ο Σαμαράς κατάφερε σε ένα μήνα να βγούμε στις αγορές. Βγαίνουμε από το μνημόνιο, ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».
Keywords
Τυχαία Θέματα