Διαβεβαιώσεις Μόντι για Αφγανιστάν

Την διαβεβαίωση ότι "η Ιταλία εννοεί να συνεχίσει την δράση της προς στήριξη του λαού του Αφγανιστάν και μετά το 2014, έτος κατά το οποίο πρόκειται να αποσύρει τους στρατιώτες της", έδωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, στον γενικό γραμματέα του Νάτο, 'Αντρες Φό Ράσμουσεν.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους, σήμερα το απόγευμα στην Ρώμη, Ο Μόντι εξήγησε ότι "η ιταλική συμβολή θα έχει την μορφή οικονομικής βοήθειας και αποστολής ανδρών για την εκπαίδευση των σωμάτων ασφαλείας του Αφγανιστάν".

Σύμφωνα
με τον επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης "πρόκειται για μια επιπλέον προσπάθεια που συνάδει με τον ρόλο κύριας σημασίας που έχει παίξει η Ιταλία, για την στήριξη της ασφάλειας στο Αφγανιστάν. Ένας ρόλος που επιβεβαιώθηκε με την συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας που υπεγράφη με τον Χαμίντ Καρζάι τον περασμένο Ιανουάριο".

Ο γενικός γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας και ο Μάριο Μόντι, τέλος, κατά την συζήτησή τους αναφέρθηκαν και στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων που προσδοκούν να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ, όπως και στην ευρύτερη μεταρρύθμιση του Οργανισμού.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα