Διάψευση για τη σύλληψη της Γ. Τιμοσένκο

Οι ουκρανικές αρχές διέψευσαν την Τρίτη τη σύλληψη της πρώην πρωθυπουργού και νυν ηγέτη της αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμοσένκο, την οποία είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα το κόμμα της, με τις εισαγγελικές αρχές να εξηγούν ότι η Τιμοσένκο κλήθηκε στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγεται σε βάρος της.

«Είναι σε εξέλιξη διαδικασίες που έχουν σχέση με την έρευνα. Μόλις ολοκληρωθούν, η Γιούλια Βλαντιμίροβνα (Τιμοσένκο) θα επιστρέψει στο σπίτι της», είπε ο Ρενάτ Κουζμίν, υψηλόβαθμος αξιωματούχος
της γενικής εισαγγελίας, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφαξ.

Μερικά λεπτά νωρίτερα το κόμμα της Τιμοσένκο είχε ανακοινώσει τη σύλληψή της.

«Η εξουσία συνέλαβε την Γιούλια Τιμοσένκο», δήλωνε το κόμμα της σε ανακοίνωση στον ιστότοπό του.

Το κόμμα κατόπιν έκανε λόγο για «απόπειρα σύλληψης», σύμφωνα με την Ναταλία Λισόβα, εκπρόσωπο της Τιμοσένκο.

«Είναι η ενίσχυση της καταστολής που έχει στόχο την Τιμοσένκο, η οποία δεν είναι ένοχη για τίποτε. Ελπίζουμε ότι η εξουσία θα έχει την κοινή λογική να μην τη συλλάβει", πρόσθεσε.

Η Τιμοσένκο κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας έχοντας προκαλέσει μεγάλες οικονομικές ζημιές στο κράτος κατά την πρωθυπουργική της θητεία, σύμφωνα με την ουκρανική εισαγγελία που διενεργεί αρκετές δικαστικές έρευνες σε βάρος της.

Η Τιμοσένκο που έχει τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό στο Κίεβο δηλώνει ότι οι διώξεις σε βάρος της έχουν ενορχηστρωθεί από τον πολιτικό της πολέμιο, τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, του οποίου ήταν η βασική αντίπαλος στις προεδρικές εκλογές του 2010.
Keywords
Τυχαία Θέματα