Διαμαρτυρία σε περβάζι του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό

Σε ένα περβάζι σε υψηλό σημείο της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό σκαρφάλωσε ένας Ιταλός, για να διαμαρτυρηθεί για νόμους εξαιτίας των οποίων έχασε την επιχείρησή του.Πρόκειται για τον Μαρτσέλο ντι Φινίτσιο, ο οποίος κατάφερε για πέμπτη φορά να ξεγελάσει την υπηρεσία ασφαλείας του Βατικανού και να διαμαρτυρηθεί με αυτόν τον τρόπο.

Αργά το βράδυ της Κυριακής ο Φινίτσιο χρησιμοποίησε σχοινιά ορειβασίας για να ανέβει στο περβάζι από μία στέγη που είναι προσβάσιμη στους τουρίστες.

Το πρωί της Δευτέρας βρισκόταν ακόμη εκεί, ενώ κατά τη

διάρκεια της διαμαρτυρίας του δημοσίευσε και στο Facebook δύο φωτογραφίες. Τηλεοπτικά πλάνα τον έδειχναν να περπατά στο περβάζι και να μιλά στο κινητό του τηλέφωνο.

Το περβάζι στο οποίο πέρασε τη νύχτα ο Φινίτσιο βρίσκεται ακριβώς πάνω από το κεντρικό μπλακόνι απ' όπου θα μιλήσει ο Πάπας Φαγκίσκος στους πιστούς την ημέρα των Χριστουγέννων.

Ο άνδρας ισχυρίζεται ότι πριν από μερικά χρόνια έχασε μία παραθαλάσσια έκταση που του είχε παραχωρηθεί εξαιτίας αλλαγών στους ευρωπαϊκούς και ιταλικούς νόμους και σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ ζητεί να συναντήσει τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα