Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Παράσταση Διαμαρτυρίας στις 10.30 το πρωί, έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατά των απολύσεων εργαζομένων διοργανώνει η ΠΟΕ ΟΤΑ με αφορμή την ανάκληση των διορισμών των 27 εργαζομένων στο δήμο Κερατσινίου. Εν τω μεταξύ, κλήση για ανωμοτί κατάθεση στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών την Τετάρτη επιδόθηκε στον δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο για
την υπόθεση της άρνησης παράδοσης στοιχείων για τον επανέλεγχο των συμβάσεων και για την αξιολόγηση. Ο δήμαρχος κατηγορείται για απείθεια και παράβαση καθήκοντος. Ο έλεγχος θα προχωρήσει κανονικά δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες για το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο προκαλεί ενδοκυβερνητική ένταση. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το ΒΗΜΑ ο βασικός μισθός θα είναι στα 680 ευρώ και προβλέπονται μειώσεις (από 2% έως 12%), αλλά και αυξήσεις στους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα ανάλογα με το επίπεδο των σπουδών τους. Ο μισθός πρωτοδιοριζόμενου υπαλλήλου υποχρεωτικής εκπαίδευσης θα βρεθεί πολύ σύντομα στα 680 ευρώ (από 780 σήμερα). αντιστοιχεί στον βασικό μισθό του ιδιωτικού τομέα (586 ευρώ), αλλά καταβάλλεται επί 12 μήνες, αντί 14 στον ιδιωτικό τομέα. Αναλογικά, ο βασικός μισθός για υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δημόσιο θα είναι 748 ευρώ (από 858 ευρώ), για υπαλλήλους τεχνολογικής εκπαίδευσης 996 ευρώ (από 1.037 ευρώ) και για υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης 1.070 ευρώ (από 1.092 ευρώ). Την ίδια στιγμή, αυξήσεις θα πρέπει να περιμένουν γιατροί του ΕΣΥ, εκπαιδευτικοί, πανεπιστημιακοί και όσοι κατέχουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών.
«Βέτο» στα σενάρια για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων βάζει η Χαριλάου Τρικούπη, τονίζοντας με ανακοίνωσή της ότι όσα είδαν το φως της δημοσιότητας «αποτελούν σχεδιασμούς, τους οποίους το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αποδεχθεί». Μάλιστα στρέφει τα πυρά κατά του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη. «Ο αρμόδιος Υπουργός καλά θα κάνει να μάθει να διαβουλεύεται με τους κυβερνητικούς εταίρους του και να ασχολείται λιγότερο με τις διαρροές στα ΜΜΕ» αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

«Η κυβέρνηση εξαπατά τον ελληνικό λαό όταν ισχυρίζεται ότι η περίοδος των θυσιών τελείωσε και ότι βγαίνουμε από την κρίση. Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι έχουν δει μέχρι τώρα τους μισθούς τους να μειώνονται μέχρι και 50% από τις αρχές του 2010, θα υποστούν και άλλη μείωση που θα έχει σαν αποτέλεσμα την πλήρη αδυναμία χιλιάδων οικογενειών να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης και εξυπηρέτησης των αναγκών τους», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα