Επαφές με Γ. Στουρνάρα και Κ. Μητσοτάκη

Νέες επαφές σήμερα των επικεφαλής της τρόικας αργότερα το μεσημέρι στο υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης και το απόγευμα με το υπουργείο οικονομικών. Στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επί τάπητος το ελληνικό αίτημα της παράτασης του δεύτερου κύματος της κινητικότητας, αλλά και αν θα γίνει αποδεκτό να συμπεριληφθούν στις εξόδους οι προσφεύγοντες δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται με προσωρινές διαταγές. Το ζήτημα των δημοσιονομικών μεγεθών θα απασχολήσει την απογευματινή συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου οικονομικών.

Κυβέρνηση και τρόικα

φέρονται να καταλήγουν στο ότι το πρωτογενές πλεόνασμα φέτος θα κλείσει περίπου στα 400 με 450 εκατ. ευρώ. Ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την πορεία των διαπραγματεύσεων εν όψει και της αυριανής συνάντησης Σαμαρά-τρόικας.

Στις επαφές της τρόικας δεν περιλαμβάνεται το υπουργείο Εργασίας, καθώς σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, η διαπραγμάτευση καλύφθηκε σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, χωρίς να έχει διευκρινιστεί πού κατέληξαν οι διαβουλεύσεις όσον στην αύξηση των ομαδικών απολύσεων και τις μειώσεις στο εφάπαξ και τις επικουρικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα