Γεννημένος για ανατροπές...

Ένα ακόμη σπουδαίο "διπλό" για τον Ολυμπιακό, στην Ευρωλίγκα. Οι πρωταθλητές Ευρώπης -χωρίς τον τραυματία Γιώργο Πριντεζη στη σύνθεση τους-, έφεραν τα πάνω-κάτω, πέρασαν απο τη Σιένα (68-67) αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν την διαφορά των τριών πόντων που ήθελαν για να έχουν το πλεονέκτημα και σε περίπτωση ισοβαθμιας με τους Ιταλούς. Εξαιρετικοί για τους νικητές Σλούκας και Παπανικολάου που πέτυχαν απο 11 πόντους. Το κλειδί όμως ήταν και πάλι ο Χάινς, που κατά την τελευταία περίοδο... σκούπισε μια σειρα

απο κρίσιμα επιθετικά ριμπάουντ. Συνολικά ο Αμερικανός ολοκλήρωσε το ματς με 10 πόντους και 11 ριμπάουντ. Επόμενο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, στις 22 Μαρτίου με την Μακάμπι στο ΣΕΦ. «Ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Όχι τελικός για την πρόκριση, αλλά ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Για εμάς ήταν το βήμα που θέλαμε στο TOP-16. Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται στην Ευρωλίγκα και αυτό ήταν ένα σημαντικό βήμα που κάναμε. Δεν παίξαμε καλά, αλλά παίξαμε σοβαρά. Είχαμε περίεργες πεντάδες στο ματς καθώς χάσαμε τον Πρίντεζη μια μέρα πριν φύγουμε από την Ελλάδα. Προσπαθήσαμε να προσαρμόσουμε τα σχήματα μας στα δικά τους, παίξαμε με τρία γκαρντ. Προσπαθήσαμε αρκετά και τελικά τα καταφέραμε. Δείξαμε χαρακτήρα για άλλη μια φορά και είμαστε αισιόδοξοι για την πρόκριση μας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Ο Σπανούλης είχε κακό πρώτο ημίχρονο. Η Σιένα έπαιξε όλη της την άμυνα επάνω του. Όλη τους η προσοχή ήταν επάνω του. Έπαιξαν ζώνες και ένας επάνω του, έστελναν δεύτερο παίκτη επάνω του. Ακόμη, όμως, και μια ομάδα να τον σταματήσει για 30 λεπτά, στο τέλος δείχνει προσωπικότητα, χαρακτήρα και κάνει τη διαφορά, είναι τρομερά επικίνδυνος. Μας έδωσε ό,τι ακριβώς χρειαζόμασταν για να πάρουμε τη νίκη. Ήταν ακόμη μια καλή εμφάνιση από αυτόν και πήραμε τη νίκη» υποστήριξε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 37-36, 54-49, 67-68
Σιένα (Μπάνκι): Μπράουν 8, Εζέ 6, Καραρέτο 3, Κανγκούρ 14, Σανικίτζε 2, Ορτνέρ 5, Τζάνινγκ 14, Χάκετ 4, Μος 11.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 10, Λο 7, Άντιτς 9, Σπανούλης 10, Περπέρογλου 2, Σερμαντίνι 8, Σλούκας 11, Πάουελ, Πέρκινς, Παπανικολάου 11.

Keywords
Τυχαία Θέματα