Αυλαία με μουσική

Ολοκληρώνεται την Κυριακή η Ανθοκομική Έκθεση της Αθήνας, στην Πλατεία Κοτζιά. Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων που πλαισιώνουν την έκθεση, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του δήμου Αθηναίων, διοργανώνει  σήμερα, στις 14.00, συναυλία, στο χώρο της έκθεσης.  

«Η Αθήνα γίνεται κάθε μέρα και πιο πράσινη και αυτό αποτελεί κεντρική μας επιλογή για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, εγκαινιάζοντας
την Ανθοκομική Έκθεση της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι η διεύθυνση Πρασίνου και Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και δράσεων του δήμου Αθηναίων  τοποθέτησε 80 ζαρντινιέρες στον πεζόδρομο της Ερμού, την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), την πλατεία Δουρούτη, καθώς και την πλατεία Ομόνοιας. Φυτεύτηκαν πολύχρωμα εποχιακά λουλούδια στα παρτέρια που βρίσκονται στους πεζόδρομους Βουκουρεστίου και Βαλαωρίτου και στις κρεμαστές γλάστρες που υπάρχουν στις πλατείες Κοτζιά και Συντάγματος. Συνολικά φυτεύτηκαν 72 δένδρα, 928 θάμνοι και 2.730 εποχικά φυτά.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πρασίνου, κ. Άγγελο Αντωνόπουλο, στη συντριπτική τους πλειονότητα τα φυτά αυτά έχουν παραχθεί στο Φυτώριο της διεύθυνσης Πρασίνου και Περιβάλλοντος, ενώ για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια ξεκίνησε και η παραγωγή των εποχικών λουλουδιών, που το επόμενο διάστημα θα ομορφύνουν ακόμη περισσότερο την Αθήνα.

Η Ανθοκομική Έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με τους Φυτωριούχους Αττικής και δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες  να προμηθευτούν σε προσιτές τιμές, περισσότερα από 600 είδη λουλουδιών και φυτών, από Έλληνες παραγωγούς αλλά και να ενημερωθούν για καλλιέργειες φυτών και λουλουδιών στο σπίτι.
Keywords
Τυχαία Θέματα