Καταδικάζει την επίθεση στον Λίβανο ο ΟΗΕ

Τη βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Βηρυτό, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ άνθρωποι - μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής της υπηρεσίας Πληροφοριών της υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας (FSI) του Λιβάνου, Ουίσαμ αλ Χάσαν - και να τραυματιστούν 78, καταδίκασε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας καταδικάζουν έντονα την τρομοκρατική επίθεση της 19ης Οκτωβρίου 2012 στη Βηρυτό, κατά την οποία σκοτώθηκε ο στρατηγός αλ Χάσαν», ανέφερε το συμβούλιο σε ομόφωνα συμφωνημένη ανακοίνωση.

«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας καταδικάζουν

κάθε απόπειρα αποσταθεροποίησης του Λιβάνου μέσω πολιτικών δολοφονιών και απαιτούν άμεσα το τέλος της χρήσης εκφοβισμού και βίας κατά πολιτικών προσώπων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αργά την Παρασκευή, η αντιπολίτευση στο Λίβανο κάλεσε την κυβέρνηση να παραιτηθεί θεωρώντας την υπεύθυνη για τη βομβιστική επίθεση. Η αντιπολίτευση κατηγορεί ως υπεύθυνο «για το αίμα του Χάσαν και το αίμα των αθώων που σκοτώθηκαν» στην επίθεση, τον πρωθυπουργό Νατζίμπ Μικάτι.

«Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει και ο πρωθυπουργός να υποβάλει την παραίτησή του», σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το «Κίνημα της 14ης Μαρτίου».

Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός του Λιβάνου Σάαντ αλ Χαρίρι σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Future Television κατηγόρησε αυθέως τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ για τη βομβιστική επίθεση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα