Ας είναι και... μπρούτζινο


Θα μπορούσε να είναι ερώτηση για... πολύ προχωρημένους σε ποδοσφαιρικό trivial. Ποια είναι εκείνη η εθνική ομάδα που έχει καταφέρει στην σύντομη ιστορία της (το πρώτο της επίσημο ματς το έδωσε Φλεβάρη του ΄94 στην Τουρκία) να έχει χάσει και από golden αλλά και από silver goal. Και όχι ήττες απλές... Να έχει χάσει τη Γη κάτω από τα πόδια της!

Δύο φοβερές καινοτομίες της FIFA που σχετίζονταν με την... διαχείριση της παράτασης
και την γενικότερη άποψη της παγκόσμιας ομοσπονδίας ότι δεν πρέπει τα ματς να φτάνουν ως τα πέναλτι. Δύο ιδέες που όλοι οι υπόλοιποι τις έχουμε ξεχάσει. Εκείνοι όμως... 30 Ιουνίου 1996. Γουέμπλει. Τελικός του Euro. Ο Όλιβερ Μπίρχοφ ισοφαρίζει στο 73΄ το γκολ του Πάτρικ Μπέργκερ. Και στο 95΄γίνεται ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που επιβάλλει το νόμο του με golden goal. Η Γερμανία κερδίζει με 2-1 και κατακτά την κορυφή της Ευρώπης

1 Ιουλίου 2004. Οκτώ χρόνια μετά. Σα να μην πέρασε μια μέρα. Νοτιότερα. Στο Οπόρτο. Κόρνερ, ακριβώς στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης. Τσιάρτας και... γκολ και φύγαμε για τελικό.

Η... σπόντα στο ιερό κεφάλι του Τραϊνού Δέλλα και είναι γεγονός. Η Ελλάδα κάνει το θαύμα της.

Ποια ήταν διαφορά του golden από το silver goal; Με το golden goal οποιαδήποτε στιγμή της παράτασης σκόραρες το ματς έληγε.

 Με το silver goal αν σκόραρες στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης, και ο αντίπαλός δεν ισοφάριζε το ματς ολοκληρώνονταν στο 105. Με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου του έξτρα χρόνου. Το μοναδικό silver goal στην ιστορία του ποδοσφαίρου; Το πέτυχε ο Τραϊανός Δέλλας.

Τι golden τι silver όμως; Kai τα δύο στοιχειώνουν την ιστορία της Τσεχίας σε τελικούς Ευρωπαϊκούς πρωταθλήματος.

Των Τσέχων που ας χάσουν και σήμερα και ας είναι... μπρούτζινο το γκολ της εθνικής μας ομάδας. Διότι αν εμείς βρούμε δίχτυα, πραγματικά οι οιωνοί λένε ότι θα κερδίσουμε και όλας. Ποτέ η Τσεχία δεν έχει καταφέρει να σκοράρει σε βάρος της Ελλάδας. Άρα; Ας είναι και 1-0 απόψε λοιπόν. Και ας μην μας πηγαίνει ως τον τελικό. Θα το υποστούμε... Και θα πανηγυρίσουμε πρόκριση στους «8». 
Keywords
Τυχαία Θέματα