Αρνείται τις κατηγορίες η Νεστλέ

Η εταιρεία Νεστλέ με σημερινή της ανακοίνωση διαψεύδει πρόσφατα δημοσιεύματα που εμφανίζουν τη μείωση της περιόδου προμήνυσης (χρόνου προειδοποίησης του εργαζόμενου για την επικείμενη απόλυσή του) ως ένα από τα υποτιθέμενα ζητήματα που έθεσε ο επικεφαλής του Ομίλου Νεστλέ στην πρόσφατη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη.

Στην ανακοίνωσή της η Νεστλέ Ελλάς δηλώνει ρητά

ότι "ούτε ο κ. Ρέιμοντ Φράνκε ούτε οποιοσδήποτε άλλος εκπρόσωπος της εταιρείας μας έθεσαν ποτέ το παραπάνω ζήτημα μεταξύ των προτάσεών τους για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα".

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, αποτελεί στρατηγική απόφαση της Νεστλέ, η οποία έχει παρουσία στην ελληνική αγορά από το 1899, να παραμείνει στην Ελλάδα και να συνεχίσει να επενδύει στη χώρα μέσα από τα εργοστάσια που διατηρεί και τις θέσεις εργασίας που προσφέρει. Η Νεστλέ λειτουργεί τέσσερα εργοστάσια στην Ελλάδα και απασχολεί πάνω από 1.000 μόνιμους εργαζόμενους και, παρά το δυσμενές επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον, δεν έχει προχωρήσει σε καμία μείωση προσωπικού ή περικοπή μισθών.

Το 2012 η Νεστλέ Ελλάς υλοποίησε το πλάνο της για επενδύσεις στη χώρα ύψους εννέα εκατ. ευρώ ενώ το πρόγραμμα της εταιρείας για το 2013 βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, προβλέποντας επενδύσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των εργοστασίων της και την παραγωγή νέων προϊόντων.

"Με τα παραπάνω να αποδεικνύουν στην πράξη τη δέσμευση της Νεστλέ στην ελληνική αγορά και την υποχρέωση που νιώθει ότι έχει να συνεχίσει να προσαρμόζεται και να προσφέρει μέσω της καθημερινής δουλειάς της αλλά και πρωτοβουλιών κοινωνικού χαρακτήρα, η διοίκηση της Νεστλέ Ελλάς εκφράζει την έκπληξή της για τα ως άνω παραπλανητικά δημοσιεύματα. Η διοίκηση της εταιρείας διαβεβαιώνει τους Έλληνες καταναλωτές ότι θα εξακολουθήσει να στηρίζει την ελληνική οικογένεια και οικονομία με κάθε δυνατό τρόπο" τονίζεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα