ΟΗΕ: 22 Μαρτίου συνεδριάζει για το Κόσοβο

Το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει στις 22 Μαρτίου για να εξετάσει την τακτική έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν για την κατάσταση στο Κόσοβο. Η συνεδρίαση αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 22 Φεβρουαρίου, αλλά αναβλήθηκε για το Μάρτιο.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ στην τακτική έκθεσή του για το Κόσοβο
τονίζει ότι την προηγούμενη περίοδο έγινε σημαντικό βήμα για αναβάθμιση του διαλόγου Βελιγραδίου - Πρίστινας σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, αλλά κάλεσε τις αρχές του Κοσόβου να αντιδράσουν αποφασιστικά στην εκδήλωση μη ανεκτικότητας έναντι των Σέρβων, όπως τα επεισόδια στη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Ο κ. Μπαν υπογραμμίζει ότι αν και υπάρχουν πολλά άλυτα ζητήματα, η αναζωογόνηση των διαπραγματεύσεων αποτελεί ισχυρό μήνυμα ότι οι δύο πλευρές τάσσονται υπέρ του ειρηνικού διαλόγου και της υπέρβασης του φορτίου των συγκρούσεων του παρελθόντος.

Όσον αφορά την κατάσταση στη βόρεια Μιτρόβιτσα, ο ΓΓ του ΟΗΕ εκτιμά ότι είναι αναγκαία η συντονισμένη δράση και η προσοχή, ώστε όλα τα δύσκολα ζητήματα να επιλυθούν με καλή πρόθεση για να αποφευχθούν περαιτέρω εντάσεις.

Εκτός από την πολιτική διαδικασία σε ανώτατο επίπεδο, είναι σημαντικές και διαρκείς προσπάθειες για την προώθηση της συμφιλίωσης και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης μεταξύ των κοινοτήτων στο Κόσοβο, υπογραμμίζει στην έκθεσή του ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα