Η ασφάλεια πτήσεων δεν θα επηρεαστεί, διαβεβαιώνει ο Υπ. Συγκοινωνιών

13:23 5/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη διαβεβαίωση ότι θα δώσει κάθε δυνατή μάχη ώστε, παρά τις δραστικές περικοπές που έχουν γίνει και στον τομέα της Πολιτικής Αεροπορίας, να μην επηρεάζεται το επίπεδο ασφάλειας των πτήσεων, έδωσε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος.

Ο Υπουργός, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, είπε πως “είναι η πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιώ σε Τμήμα του Υπουργείου Συγκοινωνιών

και Έργων θέλοντας με τον τρόπο αυτό να δώσω ένα μήνυμα – η επίσκεψη αυτή έχει και συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα”.

Για εμάς, σημείωσε, το θέμα της δημόσιας και εθνικής ασφάλειας είναι κορυφαίας προτεραιότητας, προσθέτοντας ότι ο τομέας των αερομεταφορών είναι ένας ραγδαίος εξελισσόμενος και πολλά υποσχόμενος τομέας.

Για το λόγο αυτό, είπε ο κ. Μητσόπουλος, πρέπει να εξελίξουμε το σύστημα και να εξελιχθούμε κι εμείς με ένα τρόπο που να ανταποκρινόμαστε στις νέες προκλήσεις, οι οποίες δημιουργούν και γεννούν πολλές ελπίδες για το αύριο της Κύπρου και της οικονομίας μας έχοντας πάντα υπόψη δύο βασικές παραμέτρους – το κορυφαίο ζήτημα της δημόσιας ασφάλειας των πτήσεων και το δεύτερο ζήτημα της προστασίας του εθνικού εναερίου μας χώρου από έκνομες ενέργειες και παρεμβάσεις από πλευράς της Τουρκίας.

“Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μια πληθώρα ζητημάτων και έχουμε δεσμευτεί όλοι ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα προχωρήσουμε προκειμένου ακριβώς λαμβάνοντας υπόψη τα οικονομικά δεδομένα να υιοθετήσουμε πρακτικές και λύσεις που θα απαντούν στα μεγάλα προβλήματα του τομέα της Πολιτικής Αεροπορίας”, συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο εναέριος χώρος μας παραβιάζεται σε τακτική βάση από την Τουρκία, ανέφερε ότι “όλα αυτά τα ζητήματα θα τα δούμε μαζί με τους συνεργάτες μου το αμέσως προσεχές διάστημα, θα ζητήσουμε και τη σχετική εμπειρία που έχει αποκτηθεί από ειδικούς τεχνοκράτες εμπειρογνώμονες στα θέματα διεθνούς Πολιτικής Αεροπορίας”.

Είπε ότι το θέμα αυτό το συζητούμε επίσης με τους συναδέλφους Υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας. “Η θέση μας είναι αποφασιστική στο να αποτρέπουμε αυτές τις παραβιάσεις του εναερίου χώρου και να προβαίνουμε άμεσα και αποφασιστικά στα δέοντα πολιτικά διαβήματα”, πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν λόγω οικονομικής κρίσης και μειωμένων κονδυλίων επηρεάζονται τα θέματα ασφάλειας πτήσεων, ο Υπουργός Συγκοινωνιών είπε πως “θέλω να δώσω ένα μήνυμα ότι θα δώσουμε κάθε δυνατή μάχη ώστε παρά τις δραστικές περικοπές που έχουν γίνει και στον τομέα της Πολιτικής Αεροπορίας να μην επηρεάζεται το επίπεδο ασφάλειας των πτήσεων”.

“Το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας στελεχώνεται από ικανότατα και αφοσιωμένα στελέχη τα οποία, παρά το φόρτο δουλειάς, με αυτοθυσία πολλές φορές τολμώ να πω, προσφέρονται προκειμένου να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν σοβαρά λειτουργικά κενά και σοβαρές οικονομικές περικοπές αλλά παρά ταύτα το επίπεδο ασφάλειας των πτήσεων είναι πάρα πολύ υψηλό κι αυτό πιστοποιείται από τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα